keskiviikko 17. elokuuta 2011

Suomi sijalla 9. EM-joukkuekisassa ensimmäisen päivän jälkeen

Rotterdamin EM-kisojen avauspäivä on ohi. Suomi on joukkuekisassa sijalla 9., kun ensimmäinen puolikas on suorittanut ohjelmansa. Kilpailua johtaa Iso-Britannian joukkue, jolla on loistavat mahdollisuudet tänä vuonna jopa kultamitaliin, Saksan joukkue on toisena ja Hollanti kolmantena. Marginaalit ovat kuitenkin sen verran pienet, että mitä tahansa voi tapahtua, kun joukkuiden tähtiratsastajat kuten Laura Bechtolsheimer, Matthias Alexander Rath, Isabell Werth ja Adelinde Cornelissen, ovat vielä ratsastamatta.

Myös Suomen joukkueen etukäteen vahvimpina pidetyt lenkit ovat tulessa huomenna. Viime vuonna MM-kisoissa hienosti 24. sijoittunut Emma Kanerva ratsastaa Suomen aikaa klo 12.51 ja kesäkuussa PM-kultaa ottanut Mikaela Lindh klo 17.21.

Tämän päivän kisassa epäonnistunut Alexandra Malmström oli ymmärrettävästi pettynyt suorituksensa jälkeen. – Totta kai pettymys on valtava, olen panostanut tähän niin pitkään ja tämä oli meille tärkeä kisa. Tuntui siltä kuin hevonen olisi mennyt aivan lukkoon radalle tullessamme. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut parempi ottaa valtava riski ja hyväksyä joku todella iso virhe ja sitten saada tilanne paremmaksi. Nyt minä yritin paikkailla ja saada ohjelman pysymään kasassa jotenkuten, hän kuvaili tilannetta.

– Verryttelyssä hevonen liikkui todella hienosti, mutta radalle tullessaan se ei oikein ollut ratsastajansa mukana vaan jätti tämän yksin, totesi Kyra Kyrklund. – Näin hevosen esittävän todella hyvää piaffea, passagea ja lisäyksiä, jotka olisivat olleet kahdeksikon arvoisia, mutta valitettavasti kokonaisuus oli niin epätasainen, että tuomareiden pisteet hyvistäkin osuuksista jäävät maltillisiksi, Kyrklund kuvaili.

Malmström on kuitenkin jo suunnannut katseensa tulevaisuuteen ja suunnitelmat jatkon suhteen ovat selvät. Hän aikoo osallistua Saksassa yhteen kansalliseen kisaan saadakseen lisää rutiinia, lisäksi Puolassa on kolmen viikon päästä kansainväliset kilpailut, joihin hän on myös osallistumassa.

Joukkuekisan tilanne ensimmäisen päivän jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti