lauantai 20. elokuuta 2011

Suomalaisia ei nähdä Kür-finaalissa EM-kisoissa

Kaikki kolme suomalaisratsukkoa ovat tehneet suorituksensa tämän päivän Grand Prix Specialissa, jossa jaetaan ensimmäiset henkilökohtaiset EM-mitalit. Ensimmäisenä suomalaisena radalla nähtiin pari Mikaela Lindh - Skovlunds Más Guapo. Ratsukko esitti tasaisen ohjelman, jossa ei nähty suurempia virheitä. Suoritus palkittiin tuloksella 67,247 %.

Terhi Stegars ja Axis TSF tekivät niin ikään tasaista työtä ilman suuria virheitä. Ainostaan siirtyminen kootusta käynnistä piaffin kautta passageen oli pisteiltään selvästi muita ohjelman osia huonompi. Stegarsin tulos tänään oli 67,217 %.

Sekä Lindh että Stegars esittivät tänään tasaisen varmat ohjelmat, joista kuitenkin puuttuivat kohokohdat.  Molemmat pysyivät tulosten valossa hyvällä tasolla verrattuna kauden aiempiin suorituksiin.

Suomalaisista viimeisenä ratsastanut, joukkuekisassa parhaiten onnistunut, Emma Kanerva sai huomata, että tänään ei ollut hänen päivänsä. Ratsukko aloitti radan epäonnistuneen pysähdyksen jälkeen hienosti. Alkuohjelman pisteet olivat yli 70 %, Sini Spirit liikkui lennokkaasti ja terävästi. Passage oli ilmavaa ja tahdikasta. Siirtymisessä ensimmäiseen piaffiin oli pientä hapuilua, mutta ratsukko löysi tahdin ja hevonen polkikin hetken mallikkaasti. Kesken piaffin suoritus kuitenkin hajosi, kun Sini Spirit ponkaisi neljällä jalalla korkealle ilmaan. Tämän jälkeen Kanerva ei saanut hevosta rauhoittumaan riittävän nopeasti ja tuomaristo päätti keskeyttää ratsukon suorituksen. Ulospäin Sini Spirit näytti todella virittyneeltä. Koska Sini Spiritin kunto ei tauon jälkeen ole vielä samalla tasolla kuin ennen loukkaantumista, on Kanerva joutunut todennäköisesti tasapainottelemaan sen kanssa, mikä on riittävä määrä ratsastusta torstain suorituksen jälkeen ennen tämän päivän rataa. Vaikutti siltä, että veryttely ei täysin onnistunut ja Sini Spiritillä oli liikaa energiaa radalla. Kanervalle kuitenkin hatunnosto hyvästä yrityksestä. Arvokisoissa pitää ratsastaa pienellä riskillä, jos haluaa menestyä. Näissä kisoissa ratsukko joka tapauksessa näytti, että siinä on laatua ja pontentiaalia aina terävimpään kärkeen asti.

Tällä hetkellä, kun enää kolme ratsukkoa on jäljellä, suomalaiset ovat sijoilla 21. ja 22, mikä tarkoittaa sitä, ettei suomalaisia nähdä huomisessa kür-finaalissa. Kür-mitaleista kamppailevat tämän päivän 15 parasta ratsukkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti