lauantai 6. elokuuta 2011

Iso-Britannian Woodlander Farouche 5-vuotiaiden MM-voittaja

Woodlander Farouche veryttelyssä
Nuorten hevosten MM-kilpailujen ensimmäiset mitalit on jaettu, kun ohjelmassa oli tänään 5-vuotiaiden hevosten finaali. Mestaruudesta taisteli 15 hevosta, joista 12 oli kvaalannut itsensä jatkoon suoraan torstain karsinnasta ja kolme eilen ratsastetusta pikkufinaalista. Finaalin hyvästä tasosta kertoi se, että vain yksi ratsukko sai tuloksekseen alle 8.

Pronssille sijoittui jalostukseen hyväksytty KWPN-ori Bretton Woods (Johnson - De Niro) ratsastajanaan hollantilainen Emmelie Scholtens, joka on menestynyt Verdenissä hyvin aikaisemminkin. Ori sai keuhja mm. ilmavasta liikkumisestaan. Tuomaristo piti Bretton Woodsia erittäin lupaavana kouluhevosena. Ratsastajan mukaan torstain karsinta ei onnistunut aivan odotusten mukaisesti, mutta tänään hevonen oli selvästi parempi. Myös tuomari Jennie Loriston-Clarke oli iloinen siitä, että hevonen paransi suoritustaan tänään. Ratsukon suoritus palkittiin pistein 8,88. Kyselyihin siitä, mihin Bretton Woods kilpailun jälkeen suuntaa, Scholtens vastasi vain että saa nähdä, mitä tapahtuu. Ennen MM-kisojahan levisi tieto, jonka mukaan Paul Schockemöhle olisi ostanut oriin. Scholtensin mukaan tilanne selviää vasta Verdenin jälkeen.

Saksan Helen Langehanenberg luotsasi kauniin tamman Damon's Divine (WESTF, Damon Hill - Rubin Royal) hopealla tuloksella 9,12. Ratsukon harmoninen ja korrekti suoritus oli tuomariston mieleen. Langehanenberg ratsastaa erittäin siististi ja eleettömästi kevyin avuin. Hän myös ratsasti Damon's Divinen selvästi avoimemmassa muodossa kuin moni muu.

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun 5-vuotiaiden maailmanmestarina palkittiin Iso-Britannian Woodlander Farouche (Fürst Heinrich - Dimaggio), joka on Iso-Britanniassa kasvatettu hannover. Farouchea ratsasti nuori Michael Eilberg. Ratsukon tulos 9,72 kolkutteli NHMM-kisojen ennätystä 9,8, mutta ei aivan yltänyt siihen. Tuomaristo piti hyvin paljon tästä harmonisesta ja yhteistyöhaluisesta, tammasta, jonka liikkeet olivat lähes omaa luokkaansa. Käynnistä tamma saikin täyden kympin. Eilberg kertoi aina tienneensä hevosen laadun, mutta näin hyvät tulokset kahtena päivänä olivat jotakin uskomatonta. Kasvattajan ja omistajan Lynne Crowdenin mukaan Farouchelle on tulossa ensi vuonna alkionsiirrolla täysveli tai -sisko. Lisäksi Woodlander Farouchesta on alkionsiirtovarsa tältä kesältä ja myös ensi kesänä siitä on tulossa alkionsiirtovarsa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan

Sekä Eilberg että Langehanenberg ovat kilpailleet myös ratsujensa vanhemmilla, Eilberg Farouchen emällä ja Langehanenberg Damon's Divinen isällä. Kysyttäessä yhtäläisyyksiä näiden hevosten välillä Eilberg kertoo sekä Farouchen että sen emän olevan hyvin samanlaisia luonteeltaan, kilparadalla ne syttyvät, mutta ovat muuten rauhallisia. Langehanenberg puolestaan näkee sekä isän Damon Hillin että tyttären liikkumisessa paljon samaa. Vaikka hevoset eivät ulkoisesti juuri muistuta toisiaan, liikkuvat ne molemmat hyvin läpi koko rungon.

Tuomariston jäsenen Jennie Loriston-Clarken mukaan oli ilo arvostella kärkiratsukoita, kaikkien suorituksille oli yhteistä harmonia ja sujuvuus.

Tulokset 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti