tiistai 16. elokuuta 2011

Suomen Totilas-varsa huutokaupassa sunnuntaina

Hannoverin 37. eliittivarsa- ja siitostammahuutokauppa pidetään tulevana viikonloppuna 19.-21.8. Verdenissä. Myytävät varsat ja tammat on jaettu kolmeen ryhmään, joista ensimmäiseen kuuluvat ovat myynnissä perjantaina, toiseen lauantaina ja kolmanteen sunnuntaina. Suomalaisittain kiinnostus kohdistunee erityisesti sunnuntaille, jolloin myytävänä on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Totilas-varsa RH's Totally More (Totilas - Dream of Glory). "Totti"-varsan kataloginumero on 267. Myynnissä on myös toinen Totilaksen jälkeläinen, tammavarsa Totally in Love (ei. Caprimond).

Huutokaupassa on kolmen päivän aikana myynnissä yhteensä yli 300 varsaa ja parikymmentä siitostammaa. Varsat polveutuvat yli sadasta eri isäoriista. Vahvimmin edustettuna ovat oriit Floriscount (21 jälkeläistä, Florencio I - Donnerhall) ja Fürst Nymphenburg (20 jälkeläistä, Florencio I - De Niro).

Tuleva viikonloppu antanee osviittaa siitä, mihin suuntaan Totilaksen varsojen myyntihinnat jatkossa kehittyvät. Keväällä ensimmäinen huutokaupassa myyty Totilaksen varsa vaihtoi omistajaa huikealla 105 000 euron summalla. Sen sijaan viime viikonloppuna Westfalenin varsahuutokaupassa myynnissä olleen Totilas-varsan (ei. Rosenkavalier) hinta jäi 9000 euroon. Tämä varsa nimeltään Totilas Rose löytyy katalogista sivulta 77. Westfalenin huutokaupan kallein varsa oli San Amourista oleva orivarsa (ei. Don Cristobal), jonka myyntihinta oli 63 500 euroa. Huutokaupassa oli tarjolla yhteensä 194 varsaa, joista 174 myytiin. Varsojen keskihinta oli 6 820 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti