maanantai 22. elokuuta 2011

EM-kisat Hollannin Adelinde Cornelissenin juhlaa

Jos EM-kisojen isäntämaa Hollanti saattoi joukkuekisan jälkeen tuntea pientä pettymystä jäätyään siinä "vain" pronssille, tarjosi henkilökohtainen kilpailu täyden lohdutuksen. Adelinde Cornelissen vei ratsullaan Jerich Parzival kullan sekä Grand Prix Specialissa että Grand Prix Kürissä.

Henkilökohtaiseen kilpailuun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista ja kaikki odottivat, minkälaisen vastuksen esimerkiksi juuri isäntämaan Cornelissen antaa Iso-Britannian uudelle tähtiparille Carl Hesterille Ja Utophialle. Oli syynä sitten jännitys tai jokin muu, Grand Prix Specialin suorituksissa nähtiin melko paljon virheitä ja epätasaisuutta. Luokan voittoon ratsasti tasaisella ja harmonisella suorituksella, yhdestä väärinratsastuksestakin huolimatta, Cornelissen, jonka tulos oli 82,113 %. Hester ei siis onnistunut tällä kertaa lyömään hollantilaista vaan sijoittui toiseksi prosentein 81,682. Hesterin suoritus oli jälleen nautittavaan katseltavaa. Vaihtosarjassa tullut iso virhe saattoi kuitenkin maksaa hänelle kultamitalin. Laura Bechtolsheimer ja Mistral Höjris täydensivät Iso-Britannian menestystä ottamalla pronssia tuloksella 79,256 %. Saksan Matthias Alexander Rath ja Totilas jäivän mitalien ulkopuolelle ollen neljäs. Vaikka ratsukko esitti erittäin hyviä osuuksia leimasi suoritusta kuitenkin pieni epätasaisuus, ja muutamat isot virheet näykyivät pisteissä.

Sunnuntai oli jälleen Cornelissenin juhlaa. Ratsukko vei Grand Prix Kürin EM-kullan ylivoimaisesti tuloksella 88,839 %, joka on myö parin ennätystulos. Hester ja Utophia olivat jälleen hopeamitalin arvoisia tuloksella 84,179 %. Hester oli muuttanut kür-ohjelmaansa viime tipassa eikä välttämättä kovin onnistuneesti. Ensi vuoden olympialaisissa tullaan parilta kuitenkin näkemään täysi uusi ohjelma. Yksi näiden kisojen onnistujista oli Ruotsin Patrik Kittel, joka vihdoin teki läpilyöntinsä terävimpään kärkeen ottamalla sunnuntaina pronssia. Kittel ja Watermill Scandic H.B.C. tekivät tasaisen suorituksen, joka palkittiin prosentein 83,429. Sunnuntain kisa oli varsin kovatasoinen ja yli puolet osallistujista sai yli 80 % tuloksen.

Näissä EM-kisoissa kouluratsastus sai jälleen uusi, kirkkaita tähtiä. Vaikka viime vuodet Totilaksen "valtakaudella" ovat tarjonneet unohtumattomia elämyksiä ja viitoittaneet kouluratsastuksen kehitystä uuteen suuntaan, on myös monella tavalla antoisaa, että kouluratsastuksen kärki on tällä hetkellä tasaisempia ja huipulla on monta upeaa hevosta ja taitavaa ratsastajaa, jotka varmasti tulevat jatkossakin tuottamaan nautinnollisia hetkiä kaikille kouluratsastuksesta kiinnostuneille.

Grand Prix Specialin tulokset
Grand Prix Kürin tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti