keskiviikko 17. elokuuta 2011

EM-joukkuekisa käynnissä

EM-kisojen ensimmäinen kilpailupäivä on aluillaan. Kilpailut käynnistävän joukkuekisan osallistujat on jaettu kahdelle päivälle, ensimmäinen osa ratsastaa tänään keskiviikkona ja toinen osa huomenna torstaina.

Eilisen eläinlääkärintarkastuksen läpäisivät kilpailuun ilmoitetut hevoset yhtä lukuunottamatta. Sveitsin Marcela Krinke Susmelj'n ykköshevonen Corinth ei suoriutunut tarkastuksesta eikä näin ollen pääse osallistumaan kilpailuun. Kaikeksi onneksi Krinke Susmelj on toinen kahdesta ratsastajasta, jotka ovat tuoneet varahevosen mukanaan kilpailuun. Aluksi oli kuitenkin epävarmaa, onko varahevonen käytettävissä, koska sen nimeä ei löytynyt eläinlääkärintarkastuslistasta. Nyt lähtölistaan on joka tapauksessa merkitty Krinke Susmelj'n ratsuksi Corinthin sijaan Smeyers Molberg, joten Sveitsi kyennee osallistumaan kisaan täydellä joukkueella. Suomalaisten ratsut selvityivät tarkastuksesta ongelmitta.

- Hienoa että ensimmäinen osuus on nyt hoidettu. Kaikki hevoset ovat matkustaneet hyvin ja ovat pirteitä ja hyväkuntoisia. Pieniä vastoinkäymisiä on ollut hevosten iho-ongelmista. Mas Guapolla on ihottumaa ja MD Waterford on saanut syylän nenäänsä, mutta näistä ei ole ollut haittaa. Treenit ovat menneet hienosti, olemme päässeet ratsastamaan myös kilpailuareenalle kaikessa rauhassa, kuvaili joukkueenjohtaja Riitta Holopainen joukkueen tunnelmia tiistain eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen SRL:n nettisivuilla.

Eilen illalla arvotun lähtöjärjestyksen mukaan suomalaisista ovat radalla tänään ratsukot Terhi Stegars - Axis TSF ja Alexandra Malmström - Md Waterford II. Stegarsin lähtöaika on paikallista aikaa klo 10.33 eli Suomen aikaa klo 11.33. Malmströmin vuoro on vasta iltapäivällä, paikallista aikaa klo 14.54, Suomen aikaa klo 15.45. Tänään radalla nähdään myös mm. Saksan Helen Langehanenberg ja Cristoph Koschel sekä Hollannin Hans-Peter Minderhound.

Huomenna torstaina kilpa-areenalla nähdään suomalaisratsukot Emma Kanerva - Sini Spirit ja  Mikaela Lindh - Skovlunds Más Guapo. Kanerva starttaa paikallista aikaa klo 11.51 (Suomen aikaa 12.51) ja Lindh joukkuekisan loppupäässä klo 16.21 (Suomen aikaa 17.21). Joukkuekisan päättää Hollannin Adelinde Cornelissen Jerich Parzivalilla.

Joukkuekilpailun lähtölista
Joukkuekilpailun tuloslista
Joukkuekilpailun tuloslista, henkilökohtaiset tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti