keskiviikko 10. elokuuta 2011

Suomen EM-joukkue julkistettu

Suomen EM-joukkue Rotterdamissa ratsastettaviin kilpailuihin on vihdoin julkistettu. Julkistamista venytettiin viimeiseen viralliseen ilmoittautumipäivään asti. Tarkoituksena ilmeisesti oli, että Verdenin CDI3*-kisassa menneenä viikonloppuna olisi vielä ollut mahdollisuus antaa näyttöjä, koska kisaan oli ilmoittautunut suurin osa EM-kvaalit ratsastaneista suomalaisista. Stella Hagelstam jäi kuitenkin pois Verdenistä. Hevosurheilu-lehden mukaan Hagelstam jättäytyi suosiolla ulos EM-paikkaa tavoittelevien joukosta, koska hänen hevosensa eivät ole sellaisessa tuloskunnossa, että niiden kanssa olisi ollut oikeudenmukaista havitella EM-paikkaa muilta kvaalit ylittäneiltä.

Jo etukäteen on ollut lähes selvää, että Mikaela Lindh - Más Guapo ja Emma Kanerva - Sini Spirit ratsastavat joukkueessa edellyttäen, että heidän hevosensa ovat kunnossa. Kysymysmerkki on ollut lähinnä Sini Spiritin kuntoutuminen keväällä vaivanneesta lievästä jalkaongelmasta. Nyt hevosen pitäisi olla valmis kilpailuihin vaikka suunniteltuja kisasuorituksia ei kesän aikana olekaan pystytty toteuttamaan.

Lindhin ja Kanervan lisäksi joukkueessa ratsastavat tasaista tuloskuntoa läpi kauden esittänyt pari Alexandra Malmström - Md Waterford II sekä myös koko kauden aktiivisesti kilpailleet Terhi Stegars ja Axis TSF.  Sekä Stegars että Malmström kilpailivat Verdenissä, jossa Stegars onnistui hieman Malmströmiä paremmin.

Joukkueenjohtajana toimivan Riitta Holopaisen mukaan Suomen joukkue lähtee vajaan viikon kuluttua alkaviin kilpailuihin innokkaana ja hyvällä mielellä. Holopainen pitää hienona asiana sitä, että tänä vuonna saatiin kokonainen joukkue kasaan pitkän tauon jälkeen ja että joukkueeseen oli tarjolla ratsukoita enemmän kuin paikkoja oli jaossa.

Edellisen kerran Suomella on ollut arvokisajoukkue kouluratsastuksessa Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000 sekä Rooman MM-kisoissa 1998. Pitkäaikainen työ on alkanut kantaa hedelmää, ja Suomen kouluratsastus on parhaillaan huimassa nosteessa.

- Joukkueemme on suhteellisen nuori, vain Emmalla ja Fialla on aikaisempaa arvokisakokemusta. Jos jokainen ratsastaa tasollaan ehjän suorituksen, olen erittäin tyytyväinen. Ja mikäli kaikki menee aivan nappiin, meillä on mahdollisuus sijoittua joukkueena viiden kuuden parhaan joukkoon. Joukkuepaikka Lontooseen olisi tavoitteiden täyttymys, Holopainen summaa.

Kyra Kyrklund on myös paikalla Rotterdamissa ja hän on lupautunut auttamaan suomalaisratsukoita tarvittaessa.


EM-kisojen kotisivut

AIKATAULU:

Keskiviikko 17.8. (ajat paikallista aikaa)
09.30 – 17.00 Grand Prix
Joukkuekilpailun 1. päivä (1. henkilökohtainen karsinta)

Torstai 18.8.09.30 – 17.00 Grand Prix
Joukkuekilpailun 2. päivä (1. henkilökohtainen karsinta)

Perjantai 19.8.EM-välipäivä, muita kansainvälisiä kilpailuluokkia

Lauantai 20.8. 12.30 - 17.30 Grand Prix Special
Henkilökohtainen mitalikilpailu. mukaan 30 parasta Grand Prix’stä (2. henkilökohtainen karsinta)

Sunnuntai 21.8. 13.00 - 14.20 Grand Prix vapaaohjelma eli kür (1. ryhmä)
15.00 - 16.10 Grand Prix vapaaohjelma eli kür (2. ryhmä).
Henkilökohtainen mitalikilpailu. Mukaan 15 parasta Grand Prix Specialista (max 3 ratsukkoa/maa)

Uutinen SRL:n sivuilla
EM-joukkueen esittely SRL:n sivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti