keskiviikko 24. elokuuta 2011

EM-hopeamitalisti Uthopia hyväksytty KWPN-jalostukseen

Kerralla yhdeksi kouluratsastusmaailman kirkkaimmista tähdistä noussut KWPN-ori Utophia on hyväksytty KWPN-jalostukseen. 10-vuotias Utophia (Metall - Inspekteur) sai ensimmäisissä arvokilpailuissaan ratsastajansa Iso-Britannian Carl Hesterin kanssa joukkuekultaa sekä kaksi henkilökohtaista hopeamitalia. Tällaisten saavutusten jälkeen KWPN-orilautakunnan ei tarvinnut pitkään miettiä vaan se päätti heti tämän viikon alussa hyväksyä oriin KWPN-jalostukseen.

Orilautakuntaa mielyttivät erityisesti Utophian hieno luonnen ja erinomaiset liikkeet. Koska oriin säkäkorkeus on vain 164 cm, suositellaan sitä tammoille, jotka ovat riittävän suuria. Oriin uskotaan sopivan hyvin erityisesti tammoille, joiden lähisuvusta löytyy Jazz.

Utophia on jo hyväksytty jalostukseen Iso-Britanniassa ja Oldenburg-kantakirjassa. Iso-Britanniassa siltä on kerätty spermaan vain hyvin rajallisesti, korkeintaan 20 tamman tarpeisiin. Jatkossa ori tulee olemaan käytettävissä jalostukseen muualla Euroopassa Gertjan van Olstin kautta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti