lauantai 6. elokuuta 2011

Kuusivuotiaiden finaalissa ei nähdä suomalaisia

Huomisessa 6-vuotiaiden finaalissa ei nähdä suomalaisväriä. Parhaillaan käynnissä olevan pikkufinaalin kolme parasta pääsee mukaan kamppailemaan maailmanmestaruudesta. Kun luokasta n. puolet on ratsastanut Terhi Stegars ja Dalou Shan ovat sijalla 7 ja Patricia Florin New Hill Julitrealla sijalla 13.

Ratsukon Patricia Florin - New Hill Julitrea tulostaso oli samaa luokkaa kuin eilen. Tuomariston mukaan hevonen oli vino ja hyvin jännittynyt kautta linjan. Lisäksi sen liikkumiseen olisi kaivattu enemmän eteenpäinpyrkimystä. Ratsukon pisteet jäivät hieman eilistä alhaisemmiksi: ravi 7,4, käynti 5,4, laukka 6,5, kuuliaisuus 6,5 ja yleisvaikutelma 6,5, yhteispisteet olivat näin ollen 6,5. Suoritus oli kuitenkin tänään kokonaisuudessaan tasaisempi, mutta ratsukon esiintymisestä näissä MM-kisoissa jäi se vaikutelma, että sekä hevonen että ratsastaja eivät olleet vielä valmiita tälle tasolle. Hevosen laatu ei kuitenkaan ole niin huono, miltä se pisteiden valossa vaikuttaa.

Stegars ja Dalou Shan tekivät tänäänkin siistin ja tasaisen suorituksen. Tuomaristo kehui myös ohjelman sujuvuutta, mutta toivoi hevosen liikkuvan enemmän ylämäkeen kaikissa askellajeissa. Ratsukon pisterivi olikin hyvin tasainen: ravi 7,6, käynti 7,5, laukka 7,7, kuuliaisuus 7,7 ja yleisvaikutelma 7,7, yhteispisteet olivat 7,64. Näin ratsukko paransi tulostaan hieman eilisestä. Dalou Shan on mukava hevonen, mutta tietynlainen näyttävyys sen olemuksesta puuttuu. Stegars kuitenkin ratsasti rutiinilla kaikki mahdolliset
pisteet kotiin.

Nuorten hevosten luokissa ratsastajan taito ja kokemus korostuvat entisestään. Suomalaisista niin Kyrö kuin Stegarskin saivat hyvällä ratsastuksellaan mahdollisesti vielä muutaman ylimääräiseen pisteen kymmenyksen kotiinpäin,  New Hill Julitreankin kohdalla rutinoituneemmalla ratsastuksella olisi saattanut saada vielä muutamia pisteen kymmenyksiä tulosta ylöspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti