keskiviikko 17. elokuuta 2011

Malmström epäonnistui EM-radalla - Stegars edelleen hyvissä asemissa

Päivän toinen suomalaisratsukko, Alexandra Malmström - Md Waterford II, jäi reilusti omasta tasostaan joukkuekisassa. Samat ongelmat, jotka vaivasivat Verdenissä, näkyivät myös tämänpäiväisessä suorituksessa. Molemmissa vaihtosarjoissa tuli virheitä ja myös piaffista sekä siihen liittyvistä siirtymisistä ratsukko sai huonot pisteet. Malmströmin tulos jäi tänään vain 59,681 prosenttiin.

Luokan kärjessä on tällä hetkellä Iso-Britannian nuori Charlotte Dujardin Valegrolla. Vain puoli vuotta sitten GP-tasolle noussut ratsukko teki hienon tuloksen 78,830 %, jolla se johtaa luokkaa ylivoimaisesti. Stegars on edelleen hyvissä asemissa yhdeksäntenä, kun 24 ratsukkoa on suorittanut ohjelmansa. Joukkuekisan 30 parasta ratsukkoa pääsee lauantain ensimmäiseen henkilökohtaiseen kilpailuun, Grand Prix Specialiin.

Stegars oli luonnollisesti ilonen oman suorituksensa jälkeen. - Olen todella onnellinen suorituksestani. Nyt monet asiat, jotka aikaisemmin ovat olleet vaikeita, sujuivat hienosti, kuten laukanvaihdot joka askeleessa. Kun olin ne suorittanut, ajattelin että jos ei noista saa pisteitä, niin sitten mistä? Toki radalla tuli pieniä epätäsmällisyyksiäkin, mutta kokonaisuus tuntui tasaisen varmalta ja Axis hyvältä, kertoi Stegars.

Ratsukon valmistautumista kilpailupaikalla ovat valvoneet Kyra Kyrklund ja joukkueen henkinen valmentaja Mia Stellberg. – Terhi osoitti olevansa tosi hyvä kilpailija. Hän pystyi muuttamaan ratsastustaan viimeisten valmennusten aikana ja soveltamaan sitä radalla, mihin vain kokenut kilparatsastaja pystyy. Nyt ratsukko esitti hyvän ohjelman, jossa hevonen oli hienosti ratsastajansa mukana. Axis liikkui koottuna, ryhdikkäänä ja hyvin eteenpäin pyrkien, se todella esiintyi radalla, Kyrklund kiitteli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti