sunnuntai 5. elokuuta 2012

NHMM 2012: Uskomaton Woodlander Farouche jälleen mestari

NHMM 2012 Woodlander Farouche
Kuusivuotiaiden ehdoton ennakkosuosikki Woodlander Farouche (Fürst Heinrich - Dimaggio) lunasti odotukset ja otti ylivoimaisen voiton kuusivuotiaiden finaalissa. Pisteiden valossa suoritukseen ei jäänyt paljon parantamisen varaa, Iso-Britanniassa kasvatetun tamman voittotulos oli 9,88! Täydet 10 pistettä tamma sai sekä käynnistä että yleisvaikutelmasta. Yhdestä selvästä vaihtovirheestä huolimatta laukkapisteet olivat 9,9 ja ratsastettavuus sekä ravi 9,8 pisteen arvoista. Ratsukon yhteistyö radalla oli jälleen kerran saumatonta, vaikka veryttelyssä ratsastaja Michael Eilberg joutuikin hiukan herättelemään tammaa. Eilberg oli kisan jälkeen erittäin onnellinen kultamitalistaan ja ylisti Woodlander Farouchea kehumalla sen luonnetta, askellajeja ja tunnetta, jonka se ratsastajalleen antaa. "Se on aivan uskomaton hevonen", kiteytti Eilberg. Hevosen kasvattaja ja omistaja Lynne Crowden antoi puolestaan tunnustusta Eilbergille siitä suhteesta, jonka hän on onnistunut hevoseen luomaan. Seuraavaksi Farouche pääsee hyvin ansaitulle lomalle, jonka jälkeen sen koulutus jatkuu eteenpäin.

Hollantilaisen Emmelie Scholtensin ratsastama KWPN-ori Borencio (Florencio I - Lord Sinclair I) otti hopeaa tuloksella 9,1. Tahdikkaasti ja isosti liikkuvan Borencion pisterivi oli tasaisesti yli 9 lukuunottamatta ratsastettavuuspistettä, joka oli 8,5. Hollantilaispari oli toinen myös karsinnassa. Scholtens on kouluttanut Borenciota 3-vuotiaasta asti. Ori oli myös viime vuonna mukana kisassa sijoittuen kahdeksanneksi, mutta ei ollut ratsastajan mukaan silloin parhaimmillaan. Scholtens toivoo saavansa jatkaa yhteistyötä oriin kanssa tulevaisuudessakin.

Finaaliradalla erinomaisesti onnistunut ruotsalaisomistuksessa oleva oldenburg-ori Sir Donnerhall II (Sandro Hit - Donnerhall) nousi karsinnan yhdeksänneltä sijalta pronssille tuloksella 8,78. Erittäin suuren ravin omaavaa jalostusoria ratsasti suomalaisille tuttu Thomas Sigtenbjerggaard. Sigtenbjerggaard työskentelee ratsuttajana Andreas Helgstrandilla ja on käynyt viime talvena säännöllisesti valmentamassa Suomessa Tuija Tuomisen tallilla. Myös Sir Donnerhallin ja Sigtenbjerggaardin jatkosuunnitelmat ovat vielä auki. Jos ori pysyy Sigtenbjerggaardin ratsastettavana, toivoo hän sen näkyvän jo ensi kaudella pikkukierroksella.

6-vuotiaiden MM-finaalin tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti