tiistai 28. elokuuta 2012

Lontoon paralympialaiset: Suomalaisten valmistautuminen sujunut hyvin

Suomalaisratsastajat Katja Karjalainen ja Jaana Kivimäki etenevät Lontoon paralympialaisten kisapaikalla hyvässä tahdissa kohti ensimmäistä osuutta, joka ratsastetaan torstaina klo 16 Suomen aikaa alkaen. Kyseessä on joukkuekilpailu. Suomella ei ole mukana joukkuetta, mutta ratsastajat saavat olla kilpailussa mukana. "Katja ja Elli (tamma Rosie) ovat olleet vaarallisen kovassa iskussa. Kun vain onnistuttaisiin pitämään tämä treenaushuippu kisan yli", joukkueenjohtaja ja maajoukkuevalmentaja Arto-Pekka Heino sanoo.

"Jaanan Grivis ravaa hienosti, mutta se on ollut hiukan jäykkä käynnissä, sitä on kovasti kävelytetty ja venytelty, ja onneksi on vielä päiviä aikaa. Matkalla Kyran luota kisapaikalle oli tapahtunut onnettomuus, minkä takia matka kestikin kolme tuntia, ja Grivis jäykistyy helposti kuljetuksessa. Mielialaltaan se erittäin rento ja suhtautuu lunkisti asioihin", Heino toteaa.
Ratsastajat pysähtyivät hevoseineen Kyra Kyrklundin Snowhill Farmille ennen tuloaan kisakylään. "Kyra antoi pieniä, arvokkaita pieniä täsmävihjeitä molemmille ratsastajille, ja niillä on ollut erittäin suuri merkitys", Heino kiittää.

Tiistaina on vapaaohjelmien sound check ja keskiviikkona hevosten vet check, minkä jälkeen lähtölupa on selvä. Joukkueenjohtajilla on kokous keskiviikkona klo 16 Suomen aikaa, jonka perään saadaan tarkat lähtöajat sekä torstain joukkuekisaan että lauantain henkilökohtaiseen mitalikilpailuun. Siinä startataan puhtaalta pöydältä, kuten myös maanantain henkilökohtaisessa vapaaohjelmassa. "Jokainen maa on saanut kaksi tuntia päivässä ratsastusaikaa verryttelykentälle, minkä lisäksi nyt saimme kolme päivää perättäin tutustumisaikaa kisa-areenalle, ensin puoli tuntia käyntiä aitojen ulkopuolelle, minkä jälkeen sai siirtyä niiden sisälle. Jaamme ajat yhdessä norjalaisten kanssa", Heino kertoo. "Katjalle saatiin neuvoteltua oma ”sokkokenttä” yhdessä sokean norjalaisratsastajan kanssa. Hän on saanut myös olla kilpa-areenalla kymmenminuuttiset aivan yksin. Eilen hän jäi sinne viimeisenä, ja Elli ei tilanteelle korvaansa lotkauttanut, ei hirnunut muiden hevosten perään tai mitään."

Karjalaisen ja Kivimäen luokassa 1B on mukana yhteensä viisitoista ratsastajaa ympäri maailman: Japanista Nobumasa Asakawa, Norjasta Jens Lasse Dokkan, Portugalista Sara Duarte, Brasialiasta Marcos Fernandes Alves ja Davisalazar Pessoa Mesquita, Australiasta Joann Formosa, Kanadasta Ashley Gowanlock,  Etelä-Afrikasta Marion Milne, Iso-Britanniasta Lee Pearson, Itävallasta Josef Puch, Ranskasta Valerie Salles, Singaporesta Maximillian Tan ja Yhdysvalloista Jonathan Wentz.

Kilpailujen katsomot on myyty täyteen, paikalle on tulossa 10.000 katsojaa.

Ratsastuksen aikataulu ryhmä 1 B, ajat Suomen aikaa
Torstai 30.8. Joukkueohjelma / Joukkuekilpailu alkaen klo 16-19
Lauantai 1.9. Henkilökohtainen mestaruusohjelma alkaen klo 16.30-20.00
Maanantai 3.9. Henkilökohtainen vapaaohjelma alkaen klo 16.15-19.30

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti