lauantai 4. elokuuta 2012

NHMM 2012: Floresco Sil piti pintansa finaalissa

-->
Floresco Sil veryttelyssä 
Suomalaisruuna piti pintansa 5-vuotiaiden finaalissa sijoittuen kuudenneksi eli samalle sijalle kuin karsintaluokassakin. Senta Kirchoffin ratsastama FWB-kantakirjaa edustava Floresco Sil (Florestan I – Baroncelli) paransi tulostaan finaalipäivänä saaden kokoon upeat 8,62 pistettä. Ruunan ehdoton valttikortti on sen erittäin irtonainen ja matkaavoittava käynti, joka palkittiin peräti 9,5 pisteellä. Laukastakin irtosi 8,9 pistettä, sekä ratsastettavuus että yleisvaikutelma olivat molemmat 8,6 pisteen arvoisia. Ainoastaan ravi jäi tänään alle 8 pisteen ollen ”vain” 7,5. Tuomaristo jäi kaipaamaan nimenomaan ravissa enemmän aktiivisuutta takaosaan ja selvempää liikkumista ylämäkeen.

Tuomariston puheenjohtajana toimineen Maria Collianderin mukaan hevosen vahvuuksia ovat käynnin ja laukan lisäksi erityisesti sen hyvä ratsastettavuus, kyseisestä arvostelukohdasta Floresco saikin kaikkien finalistien joukossa päivän toiseksi parhaat pisteet. Kysymykseen siitä, olisiko hevosesta saanut tänään enemmän ravia ulos, suomalaistuomari vastasi ratsastajan tehneen viisaasti siinä, ettei laittanut hevoseen liikaa painetta, mikä olisi saattanut aiheuttaa ongelmia esimerkiksi käyntiin. Veryttelyssä poikaystävältään Henri Ruosteelta valmennusapua saanut Senta Kirchoff luotsasi ratsunsa eleettömästi ja siisti läpi ehjän ohjelman.

NHMM-voittaja Sa Coeur
Viisivuotiaiden mestaruuden vei myös karsinnan voittanut, kokeneen Eva Möllerin ratsastama oldenburg-ruuna Sa Coeur (Donnerhall - Don Davidoff). Tasaisen vahva, mutta erityisesti kympin arvoisella käynnillään sekä erinomaisella ravillaan vakuuttanut ruuna sai tuloksen 9,38. Möllerin mukaan Sa Coeurin vahvuuksia ovat sen rauhallinen luonne ja hyvä ratsastettavuus. Hopeaa vei Ann-Christin Wienkampin luotsaama Revolverhead (WESTF, Rockwell - Landstreicher) tuloksella 8,98 ja pronssia KWPN-ori Duval's Capri Sonne Jr (Rhodium - San Remo) tuloksella 8,94.

Lehdistötilaisuudessa tuomaristoa edustanut Colliander piti finaalin tasoa selkeästi parempana kuin karsinnan. Hevoset olivat toinen toistaan parempia ja niitä oli ilo arvostella. Tuloksissa näkyi se, että painopiste arvostelussa on siirtynyt entistä enemmän hevosten oikeaan koulutustasoon ja ratsastettavuuteen sekä puhtaisiin askellajeihin.


5-vuotiaiden MM-finaalin tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti