keskiviikko 8. elokuuta 2012

Lontoo 2012: Olympialaiset päätepiste useiden ratsukoiden uralle?

Lontoon olympialaisten osallistujalistasta löytyy useita ratsukoita, joiden yhteisellä uralla kisat saattavat jäädä viimeisiksi. Saksan Dorothee Schneiderin ja hänen ratsunsa Diva Royalin yhteinen kisaura päättyy Lontooseen, koska tamma siirtyy takaisin sen omistajan, vielä nuorten ratsastajien ikäryhmään kuuluvan Stella-Charlotta Rothin ratsastettavaksi.

Myös joukkuekultaa ratsastaneiden brittiratsukoiden osalta olympialaiset saattavat olla viimeinen etappi. Ainakin Utophian osalta suunnitelma on koko ajan ollut se, että hevonen myydään olympialaisten jälkeen. Valegron osalta saman suuntaisia huhuja on niin ikään liikkeellä. Laura Bechtolsheimerin konkariratsu, jo 17-vuotias Mistral Höjris on ollut Lontoossa erinomaisessa vedossa. Sen kilpauran jatko on kiinni siitä, minkälaisena hevosen motivaatio ja halu työskennellä säilyy.

Anky van Grunsven puolestaan on ilmoittanut, että Salinero jää olympialaisten jälkeen eläkkeelle. Ruunan, joka on nyt 18-vuotias, piti lopettaa kisauransa jo aiemmin loukkaantumisen takia, mutta sen kuntouduttua hyvin päätti van Grunsven palata sen kanssa takaisin parrasvaloihin. Tällä kertaa eläkkeelle siirtyminen on kuitenkin lopullinen.

Patrik Kittelin Scandicin osalta on myös puhuttu mahdollisesta myynnistä. KWPN-ori ei ole ollut tällä kaudella aivan samassa iskussa kuin viime vuonna voitettuaan EM-pronssia. Ratsukko selvitti kuitenkin tiensä henkilökohtaiseen finaaliin huolimatta flunssasta ja korkeasta kuumeesta, joka ruotsalaisratsastaja Kitteliä vaivasi tiistaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti