torstai 30. elokuuta 2012

Lontoon paralympialaiset: Suomalaiset tänään ensi kertaa radalla

Lontoon paralympialaiset käynnistyvät suomalaisratsastajien osalta toden teolla tänään. Ohjelmassa on joukkuekilpailu, johon myös suomalaiset saavat osallistua henkilökohtaisina ratsukkoina vaikka Suomella ei joukkuetta kisoissa mukana olekaan. Tänään suomalaiset eivät siis ratsasta mitaleista, mutta kisa toimii hyvänä tutustumisharjoituksena kilpailuareenaan ja antaa samalla osviittaa tuomareiden linjasta henkilökohtaista kilpailua ajatellen.

Suomalaisten leirissä jouduttiin kokemaan jännityksen hetkiä ennen varsinaisten kisojen alkamista, kun Katja Karjalaisen ratsu Rosie ei läpäissyt eilen eläinlääkärintarkastusta. Hevosen toisen etujalan liike oli hieman epäsäännöllinen ja paikalla olleiden eläinlääkärien tarkastettua hevosen ilmeisimmäksi syyksi tähän löytyi todennäköisesti kuljetuksen aikana vuohiseen tullut hankauma. Rosie kuitenkin tarkastettiin uudestaan tänä aamuna ja tällä kertaa se läpäisi tarkastuksen ilman ongelmia. Jaana Kivimäen Grivis puolestaan suoritui ongelmitta jo ensimmäisestä tarkastuksesta.

Karjalaisen ja Kivimäen luokka alkaa tänään iltapäivällä klo 16 Suomen aikaa. Karjalainen ja Rosie ovat vuorossa toisena ratsukkona klo 16.23, Kivimäen ja Grivisin vuoro on yhdeksäntenä klo 17.35. Luokkaan osallistuu 15 ratsukkoa.

Henkilökohtaisesta mestaruudesta kilpaillaan ensimmäistä kertaa lauantaina. Maanantaina vuorossa on vapaaohjelma.

Lontoon paralympialaisten ratsastussivut (mm. lähtölistat ja tulokset)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti