torstai 2. elokuuta 2012

Lontoo 2012: Suomalaiset luottavaisin mielin starttiin

"Tämä on hienoin areena, jolla olen koskaan ratsastanut", totesi Mikaela Lindh keskiviikkona Greenwich Parkissa rataharjoittelun jälkeen. Hän ja Emma Kanerva jakoivat Ukrainan ja Uuden-Seelannin ratsastajan kanssa puolen tunnin harjoitusvuoron pääareenalla.

Suomen kouluratsastajat käyttivät areenavuoronsa eri tavoin. "Minä halusin harjoitella sitä tilannetta, joka on Más Guapon kanssa vaikein: tulla yksin radalle. Nyt meillä oli hyvä tilaisuus harjoitella sitä rauhassa ilman dramatiikkaa. Halusin myös harjoitella kokonaisen ohjelman suorittamista, sillä en ole kilpaillut kovin monta kisaa kesän aikana", kertoi Lindh, joka omasta pyynnöstään sai olla areenalla hetken yksin. Hänen hevosensa tuntui viihtyvän radalla ja liikkui pehmeästi ja jännittämättä. "Masi oli hyvä, mutta voi olla vielä parempi. Sen vahvimpia liikkeitä ovat piaffe ja passage. Se meni aika hyvin, mutta osaa paremminkin, kunhan se uskaltaa hengittää syvään ja jatkaa piaffea ilman että minun täytyy auttaa sitä", kuvaili Lindh hevosensa liikkumista.

Emma Kanerva puolestaan halusi rohkaista Spiritiä liikkumaan luottavaisin mielin radalla. "En harjoitellut niinkään liikkeitä, niitä se oli tehnyt hienosti aamutyöskentelyssä verryttelykentällä. Halusin että se näkee mitä radalla on ja tutustuu ympäristöön rauhassa että sen hermot hellittävät", Kanerva luonnehti taktiikkaansa. "Virtaa hevoseen tulee kyllä sitten kun ratsastan radalle kilpailusuoritukseen. Täytyy vaan toivoa, että se pysyy käsissäni", hän hymyili.

Lindh ja Kanerva lähtevät torstain Grand Prix -radalle tavoitteena saavuttaa paikka semifinaalissa GP Special, johon pääsee seitsemän parasta joukkuetta sekä 11 yksittäistä ratsastajaa, kaikkiaan 32 ratsukkoa. "Kyllä me yli 70 prosentin tulokseen tähtäämme. Seiska yksittäisestä liikkeestä tarkoittaa hyvää. Jotkut liikkeistämme voivat olla hieman heikompia, mutta meillä on myös parempia liikkeitä, joten 71 prosenttia on ihan realistinen tavoite. Koulussakin minun keskiarvoni oli aina 7,2", nauroi Lindh. Myös Kanervan tavoitteena on saada yli 70 prosenttia kokonaispisteistä. "Piru vie, sitä vartenhan tänne olemme tulleet, että ratsastamme hyvin ja pääsemme jatkoon", ratsastajat totesivat.

Molemmat ratsastavat aamutreenin ennen kahdeksaa valmistautuakseen klo 14 jälkeen alkaviin kisasuorituksiin. "Tänään minuun iski ennen rataharjoittelua ensimmäistä kertaa tunne, että hei, ratsastan olympialaisissa. Mutta kun nousin hevosen selkään, unohdin sen ja keskityin vain ratsastukseen. Kyra Kyrklund on antanut meille suuren kokemuksensa tuomia kultaisia neuvoja: muistakaa että tämä on vain yksi kilpailu, ratsastakaa niin kuin aina teette", kertoi Lindh.

Edellytykset hyvään suoritukseen eivät voisi olla paremmat. "Täällä toimii kaikki loistavasti. Britit tietävät, miten hevosista pidetään hyvää huolta. Tallissa on yötä päivää henkilökuntaa, joka reagoi heti, jos jotain täytyy tehdä. Ja sehän on kaikkein tärkeintä, että hevosilla on hyvä olla", kiteytti Lindh.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti