torstai 2. elokuuta 2012

Lontoo 2012: Emma Kanerva ja Mikaela Lindh ratsastivat yli 70 prosentin tuloksen

"Kaikkein parasta tässä on se, että sekä Emma että minä olemme ensimmäisissä olympialaisissamme ja teimme hyvät tulokset", kiteytti Mikaela Lindh suomalaistunnelmia kouluratsastuksen ensimmäisen päivän päättyessä. Hän sai suorituksestaan 70.729 prosenttia kokonaispisteistä, Emma Kanerva 70.395.

Emma Kanerva oli ratsullaan suomalaisista ensimmäisenä radalla. Kanerva antoi ennen kuin ratsasti portista radalle hevoselleen aikaa katsella ympärilleen, mutta muistutti hevostaan myös siitä, että sen pitää kuunnella ratsastajaansa. Radalla Spirit liikkui kauniissa muodossa, teki näyttävät ravilisäykset, upeat passaget ja irtonaiset, lennokkaat sulkutaivutukset ravissa. Molemmissa laukanvaihtosarjoissa tuli kuitenkin harmittavat ja kalliit virheet. Kanervan ensimmäiset kommentit olivatkin, että hän on sekä tyytyväinen että harmistunut.

"Olen iloinen siitä että hevonen oli rauhallinen ja rento. Verryttely ennen starttia onnistui nappiin, joten tulimme hyvällä mielellä radalle. Laukanvaihtovirheet harmittavat, etenkin jos ne tiputtavat minut semifinaalin ulkopuolelle, menetinhän niissä varmaan pari prosenttiyksikköä. Mutta kun ratsastin viimeiselle keskihalkaisijalle, oli todella hyvä fiilis siitä että olimme tehneet muuten hyvän suorituksen, ja siksi tuntui kivalta tuulettaa",Kanerva kertoi hymyillen. "Aamulla oli kyllä vähän perhosia vatsassa ja jännitystä kun katselin muita ratsukoita, mutta kun nousin satulaan ja rupesin valmistautumaan kisasuoritukseen jännitys katosi. Spirit oli tosi kivasti mukanani. Se on luonteeltaan temperamenttinen ja sähäkkä kun itse olen enemmänkin rauhallinen, joten minulle sopii hevonen, jota saan vähän jarrutella", Kanerva kuvaili yhteistyötä hevosensa kanssa.

Kanervan työnantaja ja valmentaja, olympiaratsastaja Hubertus Schmidt oli ylpeä suojattinsa suorituksesta. "Se oli erinomainen suoritus, jossa oli upeita kokonaisuuksia. Ensimmäinen passage ravilisäyksen jälkeen oli päivän parhaita, samoin upea sulkutaivutus. Niistä hän olisi ehdottomasti ansainnut yli kahdeksan pistettä, nyt tuomarit jäivät 7,9 pisteeseen. Virheet olivat todella harmillisia. Muuten hän olisi helposti ollut 72 prosentissa, jolloin semifinaalipaikka olisi ollut melko varma. Nyt meidän täytyy vielä hieman hermoilla", Schmidt kiteytti.

Mikaela Lindh tuli hienon suorituksensa jälkeen Mas Guapon kanssa radalta riemuiten. "Tuntuu tosi hyvältä. Pistin radalla kaiken peliin, sillä en haluaisi lähteä täältä kotiin heti ensimmäisen suorituksen jälkeen. Jos pääsemme Specialiin, olen enemmän kujin onnellinen. Koko laukkaosuus tuntui todella hyvältä ja turvalliselta. Ensimmäisessä piaffessa ja passagessa Masi hieman jännitti ja siirtymiseen tuli tahtirikko. Yritin vaan omalla kehonkielelläni kertoa sille että tämä on kivaa. Kun ratsastimme viimeisen keskihalkaisijan piaffessa ja passagessa Masi teki ne upeasti. Olin todella onnellinen, sillä tunsin että myös heikommat kohtamme olivat onnistuneet kelpo lailla. Jo aamulla verryttelyssä hevonen liikkui paremmin kuin koskaan."

"Olympialaisissa ratsastaminen oli fantastinen kokemus, tämän jälkeen en ikinä halua ratsastaa muissa kisoissa", Lindh nauroi, mutta jatkoi vakavoituen: olympiaurani on vasta alkanut, haluan ratsastaa myös Riossa. "Masi on silloin liian vanha, joten koulutan itselleni jo nyt uutta olympiaratsua. On tärkeää, että hevosen ja ratsastajan kemiat sopivat yhteen. Minä pidän hevosista, jotka tekevät työltä halukkaasti ja tykkäävät esiintymisestä. Haasteena on saada kaikki onnistumaan pienin näkymättömin avuin. Ratsastajan pitää määrätä mitä tehdään, mutta hänen täytyy antaa hevoselle tilaa olla hevonen.

Lindhin valmentaja, tanskalainen olympiaratsastaja Jon Pedersen oli erittäin tyytyväinen ratsukon suoritukseen. "Se oli todella hieno esitys. Hevonen liikkui hyvässä muodossa, laukkaohjelma oli erinomainen kokonaisuus. Pieni epäröinti alussa piaffessa ja passagessa johti tahtirikkoon, mutta muuten kokonaisuus oli erinomainen", hän kiitteli.

Brittiratsukot kärjessä
Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Iso-Britannian Carl Hester / Uthopia johtaa kisaa tuloksella 77.720. Toisena on hänen joukkuetoverinsa Laura Bechtosheimer / Mistral Höjris 76.839 ja kolmantena Saksan Dorothee Schneider / Diva Royal, 76.277.

Mikaela Lindh on tässä vaiheessa sijalla 11 ja Kanerva sijalla 12. Tiistain Grand Prix Special -luokkaan pääsee seitsemän parasta joukkuetta (jokaisessa kolme ratsukkoa) ja 11 yksittäistä ratsastajaa, kaikkiaan 32 ratsukkoa. Suomalaisten jatkopaikat ovat mahdollisuuksien rajoissa. Mukaan päässeillä joukkueilla saattaa olla ratsastajia, joilla on heikompi tulos kuin suomalaisilla, joten semifinaalipaikasta spekulointi on monimutkainen yhtälö.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti