lauantai 4. elokuuta 2012

Lontoo 2012: Suomalaisten tunnelma katossa jatkopaikkojen varmistuttua

Molemmat suomalaisratsukot, Mikaela Lindh ja Más Guapo sekä Emma Kanerva ja Spirit, ovat selvittäneet upeasti tiensä jatkoon Lontoon olympialaisissa kouluratsastuksen GP Specialiin, joka on henkilökohtainen toinen karsinta sekä joukkuekilpailun finaali. Lindh oli luokassa Grand Prix 26. tilalla ja Kanerva 29:s.

Suomalaisleirissä tunnelmat vaihtuivat toivon ja tuskan välillä, ennen kuin järjestäjien virallinen vahvistus kertoi molempien suomalaisten olevan mukana. Lindhin paikka näytti selvältä jo luokan päättyessä, mutta Kanervan paikasta oli epävarmuutta. "Kyllä mielessä jylläsi hirmumyrsky edestakaisin toivon ja epätoivon välillä", myönsi helpottunut ja onnellinen Kanerva. "Vaikka sanoinkin itselleni että kävi kuinka hyvänsä olen joka tapauksessa ratsastanut olympialaisissa, niin sisimmässäni halusin tietenkin päästä mukaan semifinaaliin. Tietysti on ikävää, että joku kanssakilpailijoista epäonnistui ja minä sain paikan, mutta se kuuluu urheiluun. Nyt täytyy vaan lähteä treenaaman niitä laukanvaihtoja", hymyili Kanerva, joka menetti arvokkaita pisteitä laukanvaihtovirheisiin. "Tänään Spiritillä on ollut palautumispäivä, aamulla olimme hölkkäämässä ja verryttelemässä. Uskon että kun Spirit parin päivän päästä on tottunut kisaympäristöön vielä paremmin, jännitys hellittää ja onnistumme myös sarjavaihdoissa. Olemmehan suorittanet ne paljon paremmin sekä kisoissa että treeneissä aikaisemmin", mietti Kanerva.

Mikaela Lindhin semifinaalipaikka varmistui jo luokan päättyessä, mutta hänen oli vaikea iloita täydestä sydämestään ennen kuin Kanervan paikka vahvistettiin. Silloin riemulla ei ollut rajoja. "Tämä oli tavoitteemme, tätä varten me ratsastimme, tätä me toivoimme, mutta emme oikein uskaltaneet uskoa siihen. Ajattelin että semifinaalipaikkaan tarvitaan 71,5 prosenttia", kertoi Lindh tunnekuohusta. "On uskomattoman ihanaa päästä itse mukaan ja vielä fantastisempaa on se, että molemmat pääsimme jatkoon. Me olemme tehneet lujasti töitä, ratsastaneet vuosikausia kaikenlaisia hevosia, myös sellaisia, joilla emme välttämättä olisi halunneet ratsastaa. Tämä on palkinto uutteruudesta. Molemmilla valmentajillamme on olympialaiskokemusta ja he ovat osanneet valmentaa meitä omien ja hevostemme edellytysten pohjalta. Me olemme ratsastaneet hyvin, mutt pitää myös muistaa, kukaan ratsastaja ei voi saada hevostaan parempaa tulosta", sanoi Lindh. "Specialiin menen nauttimaan siitä, että olen olympiaradalla. Tietysti voi unelmoida finaalipaikasta, mutta se on epärealistinen tavoite, kun ajattelemme minkälaisia hevosia ja ratsastajia täällä on. Hevoset ovat uskomattoman hienoja, kouluratsastuksen taso ei koskaan ole ollut näin korkea", totesi Lindh.

Tiedote: SRL 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti