torstai 30. elokuuta 2012

Lontoon paralympialaiset: Karjalainen lupaavasti joukkueohjelman neljäs

Suomalaisratsukot Katja Karjalainen ja Rosie sekä Jaana Kivimäki ja Grivis aloittivat kilpailunsa Lontoon paralympialaisissa Greenwich Parkissa. Suomalaiset kilpailivat 1b-ryhmän joukkuekilpailussa henkilökohtaisina ratsukoina. Toisena radalle lähtenyt Karjalainen, 50, ja Rosie tekivät erinomaisen tuloksen, 70,955 prosenttia maksimipisteistä, ja pitivät kärkitilaa aina britti Lee Pearsonin ja Gentlemanin suoritukseen asti. Ohi kiilasi myös Itävallan Josef Puch ja Fine Feeling tuloksella 73,636 ja Australian Joann Formosa hevosella Worldwide PB 71,955 prosentin tuloksella, joten Karjalainen oli lopputuloksissa lupaavasti neljännellä tilalla.

"Katja ratsasti hienosti. Tilanne on lupaava, sillä erot ovat kärjessä pienet, ja osa tuomareista asetti ”voittamattoman” Lee Pearsonin Katjan taakse. Tuomarit olivat sijoittaneet Katjan kerran toiseksi ja kaksi kertaa kolmanneksi, joukossa oli myös kuudes ja kahdeksas sija", joukkueenjohtaja ja maajoukkuevalmentaja Arto-Pekka Heino kertoi Greenwich Parkista. "Vaikka tilanne oli vielä aamulla hevosen suhteen epävarma, Katja kokosi itsensä hienosti ja Rosie liikkui säännöllisesti ja hyvin. Kerran Rosie säpsähti radalla ja viimeisestä kaarrosta keskihalkaisijalle Katja myöhästyi vähän. Ne olivat radan ainoat virheet."

Mäntsäläläisen Karjalaisen 14-vuotias hollantilaistamma Rosie aiheutti Suomen joukkueelle melkoisen tunnemyrskyn, kun se ei päässyt läpi ensimmäisestä eläinlääkäritarkastuksesta. Hevosta hoidettiin ja valmisteltiin pitkälle eilisyöhön ja taas aikaisin tänä aamuna toista eläinlääkäritarkastusta varten, jonka Rosie läpäisi ilman ongelmia. Suomen joukkue sai apua Kyra Kyrklundilta, kilpailujen pääeläinlääkäri Jenny Hallilta, Tanskan joukkueen valmentajalta David Amagerilta ja Belgian joukkueen eläinlääkäriltä.

Kouvolalainen Kivimäki, 38, ja 16-vuotias ruuna Grivis eivät onnistuneet parhaimpaansa. Ratsukon tulos 63,727 prosenttia riitti toiseksi viimeiselle, 14. tilalle. Tämän päivän tulokset eivät vaikuta mitaliluokkien tuloksiin. "Jaanan ohjelmassa oli rikkeitä. Grivis säikähteli, mutta positiivista oli, ettei Jaanalle tullut turvaton olo ja hevonen oli koko ajan hallinnassa. Käynnissä liikkeet menevät kuitenkin säpsähtelystä heti ala-arvoisiksi. Luokan aikana oli kova, puuskittainen tuuli ja välillä satoi vettä. Eheämmällä ohjelmalla ratsukko olisi varmasti korkeammalla", Heino totesi.

Joukkueohjelma toimi Karjalaiselle ja Kivimäelle verryttelyluokkana, koska Suomella ei ole Lontoossa ratsastuksessa joukkuetta. Perjantaina ratsukoilla on välipäivä. Joukkuemitalit ja ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit jaetaan lauantaina, kun ratsukot esittävät henkilökohtaisen ohjelman. Vapaaohjelma musiikilla kilpaillaan maanantaina.

Joukkueohjelman tulokset

Lauantai 1.9. Henkilökohtainen mestaruusohjelma ja joukkuefinaali klo 16.30-20.00

Katja Karjalainen – Rosie, 4. lähtövuoro klo 17.09

Jaana Kivimäki – Grivis, 9. lähtövuoro klo 18.05

Maanantai 3.9. Henkilökohtainen vapaaohjelma klo 16.15-19.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti