maanantai 24. syyskuuta 2012

Valmennusta nuorille hevosille

Useaan otteeseen on noussut esille se, että yhtenä keskeisenä ongelmana suomalaisen ratsuhevoskasvatuksen eteenpäin viemisessä on riittävän taitavien nuoriin hevosiin keskittyneiden ratsuttajien puute. Eri tahot ovatkin ilahduttavasti tehneet konkreettisia toimenpiteitä tämän epäkohdan korjaamiseksi. Suomen Hannover-yhdistys on jo parin vuoden ajan organisoinut Pihatosta kilparadoille -koulutusprojektia.

Myös RJL aloitti tänä vuonna nuorten hevosten systemaattiseen treenaamiseen kannustavan koulutusohjelman, joka on avoin FWB-hevosille. Keväällä järjestettiin muutamia valmennuspäiviä ja ne saavat jatkoa tänä syksynä. Boessa järjestetään marraskuun lopulla ja joulukuun alussa valmennukset, jotka ovat avoimia 4-6-vuotiaille FWB-hevosille ja aikataulujen salliessa mukaan otetaan myös 3-vuotiaita hevosia. Valmentajana toimii Stella Hagelstam.

Saksalainen nuorten hevosten speliasti Ulf Möller jatkaa niin ikään valmentamista Suomessa. EBEF-tapahtuman yhteydessä järjestettiin katsastustilaisuus talven valmennustilaisuuksia silmälläpitäen. Möllerin valmennuksia organisoi Master Dressage.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti