maanantai 3. syyskuuta 2012

Corleone suomenhevosten koulumestariksi - Hessin Leeville 6-vuotiaiden kasvattajakilpailun voitto

Ori Corleone ja Helsingin Ratsastajien Heidi Svanborg-Lodman ottivat kultamitalin suomenhevosten koulumestaruuskisassa Ypäjällä yhteistuloksella 137,575 prosenttia.  Erittäin tiukan vastuksen antoivat ypäjäläiset Laura Porthan ja Rosmo, joiden suoritus ja voitto toisessa osakilpailussa kiristi piste-eron minimaaliseksi.  Ratsukon tulos oli 137,305%.

Heidi Svanborg-Lodman kiittää Corleonea yhteistyöhalusta. "Se oli positiivinen, iloisen oloinen ja tuntui nauttivan tekemisestä. Siirtymiset laukasta käyntiin olisivat voineet olla paremmat, mutta kokonaisuutena se oli tasaisen varma ohjelma", sanoi Svanborg-Lodman. "Hevosen vahvuudet ovat kolme hyvää askellajia, liikkeen tahdikkuus ja hyvä työmoraali – siinähän sitä on, mistä rakentaa. Koulun osalta kausi päättyy nyt, tähän on hyvä lopettaa. Ensi vuonna sitten taas."

Hopeamitalisti Laura Porthan oli Rosmoonsa erittäin tyytyväinen. "Tavoite oli olla inan verran parempi kuin eilen, ja se onnistui. Rosmo suoritti paremmin, ja pystyin itse todella ratsastamaan ja korjaamaan asioita radalla. Lisäsimme tähän küriin vaikeusastetta mm. laukkaohjelmassa, ja se näkyi pisteissä", ynnäsi hymyilevä Porthan. Porthan ja Rosmo jatkavat edelleen kilpailukautta, ja edessä on siirtyminen vaativampiin tehtäviin. Seuraava startti on parin viikon kuluttua kaikille avoimessa Vaativa B –luokassa.

Kokonaiskilpailussa pronssille nousivat Lassi Lehmusto ja A.L.Peto, jotka ensimmäisen osakilpailun jälkeen olivat sijalla viisi. Ratsukon tulos oli 133,170%. Myös Lehmusto edustaa Ypäjän Ratsastajia.

Tuomari Kari Vuorio oli tyytyväinen näkemäänsä tasoon ja iloisesti yllättynyt myös suuresta yleisömäärästä. Suomenratsujen Kuninkaalliset kokosi tälläkin kertaa Ypäjälle katsojia lähes yhtä paljon kuin kansainvälinen Finnderby. Määrä on poikkeuksellisen suuri verrattuna tavallisiin ratsastuskilpailuihin. "Mestaruudesta ratsastetaan nyt oikealla tasolla, luokkavalinnat ovat kohdallaan. Helppo A –taso on tässä toistaiseksi hyvä. Nyt kilpailun taso oli korkea, tässä näki hyvin valmennettuja ja koulutettuja hevosia, joita oli ilo katsoa", sanoi luokan puheenjohtajatuomari Kari Vuorio. "Finaaliin pääsi oikea joukko. Koreografioita ja mm. musiikkivalintoja oli mietitty kunnolla. ja ohjelmiin oli saatu rakennettua vaihtelua näiden liikkeiden puitteissa. Toki vapaaohjelmien vaikeusastetta voisi vähitellen kasvattaa", jatkoi Vuorio.

Hessin Leevi ja Stella Hagelstam voittivat 6-vuotiaiden kasvattajakilpailun kouluratsastuksessa
Stella Hagelstam ja Hessin Leevi ottivat voiton 6-vuotiaiden suomenratsujen Tapiola kasvattajakisassa, lopputulos kahden osakilpailun jälkeen oli 139,585%. Toiseksi suoriutuivat Anne Kesseli ja Sarantino tuloksella 130,315%. Kolmansiksi sijoittuivat Maija Heikkinen ja Auringon Kajo, prosentit 129,723.

"Koko voitto oli yllätys, olen ratsastanut hevosta vasta kaksi viikkoa. Hevosella on uskomaton motivaatio ja halu esittää parhaansa, joskus se yrittää enemmänkin kuin tällä tasolla olisi tarpeen. Leevillä on uskomaton mieli ja sopeutumiskyky", kertoi Stella Hagelstam, jolle Leevi on ensimmäinen suomenhevonen, jolla hän on kilpaillut. Hessin Leevin on kasvattanut Heidi Sinda. Hevosen omistavat Harri ja Katja Kuokka, jota Hagelstam myös valmentaa. Kilpailun ykköspalkinto oli 2400 euroa.

"Kisan kärki oli loistava. Mukana oli useita laatuhevosia, jotka pystyivät jo kantamaan itsensä ja työskentelemään hyvin. Osa vaatii vielä aikaa ja voimistumista, mutta uusia tähtiä tulee muutaman vuoden sisällä", sanoi luokan puheenjohtajatuomari Paula Nystén. "Näyttää siltä, että askellajeissa on tapahtunut kehitystä, laukka ja ravi ovat parantuneet. Sen sijaan käyntiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Ammattimaisuus myös suomenhevosten ratsastamisessa ja kouluttamisessa on lisääntynyt. Hevosille annetaan entistä paremmat mahdollisuudet kehittyä. Luokassa oli eri vaiheessa olevia hevosia, mutta rumaa tai heikkotasoista ratsastusta ei ollut", kiitti Nystén. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti