perjantai 14. syyskuuta 2012

European Breeding Event Finland kokoaa tänäkin vuonna suuren määrän varsoja ja nuoria hevosia Ypäjälle

European Breeding Event Finland järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta sekä vakiinnuttanut paikkaansa tapahtumana, jonka tunnusmerkkeinä ovat kansainvälisyys, verkostoituminen, positiivinen ilmapiiri, innovatiivisuus sekä rohkeus kokeilla uusia tapoja markkinoida kotimaisen ratsukasvatuksemme tuotteita. Tästä hienona esimerkkinä jo viime vuonna lanseeratut nuorten hevosten ryhmäratsastusluokat, jotka nopeasti ovat ottaneet paikkaansa ratsastuskilpailuluokkina laajemminkin.

Tänäkin vuonna mukana jotain uutta, kuten ensimmäistä kertaa ratsastettava kilpailuluokka Hannover Championaatti 3- ja 4-vuotiaille hannoverhevosille. Talkoovoimin kerättyjä palkintoja on jaossa arvoltaan yhteensä 10 000 euron edestä, josta puhdasta rahaa liki puolet. Tilaisuudessa on mukana yhteensä yli kaksisataa hevosta; varsoja emätammoineen ja 1-5-vuotiaita nuoria hevosia.
Viikonloppu huipentuu sunnuntain Open sale -näyttelyluokkiin, joihin odotetaan mm. noin 50 tämän kesän maitovarsaa. Myyntiluokkien hevoset videoidaan sunnuntaina. Tapahtumassa 2011 ensi kertaa toteutettu videointi on kerännyt vuodessa yhteensä 23000 youtube-katsojaa.

Tuomaristo koostuu jälleen kerran kokeneista ja innostuneista asiantuntijoista, joita on mukana kolmesta eri kantakirjasta. Tuomaristoon kuuluvat Maren Schlender, Jan Crome-Sperling ja Satu Juurinen Hannover Verbandista, Dr. Evelin Schlotmann ja Franz-Josef Busemann Oldenburg Verbandista, Marc Hahne ZfdP-kantakirjasta sekä Ulf Möller Hof Kasselmannista. Testiratsastajana toimii Siiri Kyrö. Näin kasvattajilla on erinomainen mahdollisuus saada objektiivinen arvio kasvateistaan.

Lauantaina erityisesti nuoriin hevosiin keskittynyt arvostettu ratsuttaja ja valmentaja sekä NHMM-mitalisti Ulf Möller valmentaa ratsastajia ja nuoria ratsuja.

EBEF-tapahtuman tavoitteena on luoda ja edelleen kehittää nuorten ratsuhevosten markkinointikeinoja ja luoda myyntikanavia niin kotimaahan kuin kotimaan ulkopuolellekin. Tapahtumassa on myös Suomen oloissa ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kerralla näin suuri määrä maitovarsoja ja nuoria hevosia. Tilaisuuteen on koko viikonlopun ajan vapaa pääsy, yleisöä palvelee kahvio A-oikeuksilla Ypäjä-hallissa ja lisäksi ravintola Ratsumestari on avoinna. Jaossa on maksuton kuvallinen katalogi, jossa kaikki osallistujat ovat lueteltuina.

Lisätietoa tapahtumasta sekä osallistujat ja aikataulut löytyvät EBEF:n omalta sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti