keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Rathin ja Totilaksen tähtäimessä tuleva World Cup -kausi ja Rion olympialaiset vuonna 2016

Saksan Matthias Alexander Rath ilmoitti taannoin, että hänen ja Totilaksen tähtäimessä ovat alkavan kauden World Cup -kilpailut ja pitkällä tähtäimellä Rion olympialaiset vuonna 2016. Rath, joka luopui Lontoon olympiapaikan tavoittelusta sairastuttuaan rauhaskuumeeseen, on nyt toipunut ja valmiina tulevaan hallikauteen. Hän ei kuitenkaan ole vielä päättänyt, missä kilpailee Totilaksella seuraavan kerran.

Rath kertoo suunnitelmissaan olevan kilpaileminen Totilaksella seuraavissa olympialaisissa Riossa neljän vuoden päästä eli vuonna 2016. Musta ori olisi tuolloin 16-vuotias. Rath muistuttaa, että myös tänä kesänä Lontoon kisoihin osallistui hevosia, jotka olivat saman ikäisiä ja tekivät siitä huolimatta erittäin hyviä suorituksia.

Rath aloittaa syksyn aikana valmentautumisen hollantilaisen Sjef Janssenin kanssa. Janssen jättäytyi Lontoon olympialaisten jälkeen pois Hollannin maajoukkueen päävalmentajan tehtävistä voidakseen keskittyä entistä paremmin ulkomaisten ratsastajien valmentamiseen ilman eturistiriitoja.

Rathin ja Janssenin yhteistyökuvio on herättänyt etenkin Saksassa paljon keskustelua. Saksan uusi maajoukkuevalmentaja Monica Theodorescu ei kuitenkaan näe asiassa mitään ongelmaa. Hänen mielestään jokainen ratsastaja valitsee itse oman kotivalmentajansa ja Janssen on yksi menestyneimmistä valmentajista. Theodorescun mukaan kouluratsastuksessa on tietyt säännöt, joita hän uskoo Janssenin ja Rathin noudattavan. "Hänellä (Rathilla) on nyt tämä hyvin erityinen hevonen ja ymmärrän, että he haluavat saada siitä ulos parhaan mahdollisen. Ehkä Janssen on avain menestykseen. Olisin iloinen siitä", kommentoi Theodorescu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti