keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Hevostietokeskus avasi Tietoportin

Hevostietokeskus on tehnyt hevosalan neuvontaa jo 15 vuotta. Tänä aikana tuotettua neuvontatietoa, tutkimustiivistelmiä ja uutisia on nyt koottu Hevostietokeskuksen nettisivuille avattuun Tietoporttiin. Tietoportti sisältää kattavasti tietoa hevosen terveydestä, hoidosta, ruokinnasta, valmennuksesta ja kasvatuksesta sekä talliympäristön hoidosta. Lisäksi sivuille on koottu asiantuntijavastauksia eri aihealueiden erityiskysymyksiin.

Tietoportin laadinnan lähtökohtana toimi kesällä toteutettu nettisivu-uudistus, jonka yhteydessä neuvontatieto erotettiin Hevostietokeskuksen muun toiminnan esittelystä omaksi kokonaisuudekseen. Tietoportti tarjoaa syvällisen ja luotettavan tietolähteen, jossa keskeinen tieto eri aihealueista on löydettävissä suoraan sivustolta, eikä edellytä siirtymistä linkkien kautta monenkirjaviin tietolähteisiin. Maksuton sivusto toimii hevosenomistajien, harrastajien ja valmentajien lisäksi tietolähteenä myös hevosalan neuvojille ja opettajille.

Yli 300 sivua kattavan sivuston sisältö on Hevostietokeskuksessa toimineiden asiantuntijoiden valikoimaa ja tuottamaa. Tietoportin sisältöä ovat olleet laatimassa FT Elena Autio (ruokinta ja hoito), FT Sanna Airaksinen (talliympäristö), rakennusmestari Juhani Halonen (tallirakentaminen), FT Susanna Kinnunen (valmennus), FT Minna-Liisa Heiskanen (hevoskasvatus), FT Arja Lehmuskero (tutkimustiivistelmät) sekä eläinlääkärit Jussi Ala-Huikku ja Katja Hautala (eläinlääkintä). Sisältöä tullaan jatkossa täydentämään.

Hevostietokeskuksen kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti