sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Roi du Ballet on poissa

Yksi suomalaisen ratsuhevoskasvatuksen menestyneimmistä tuotoksista, FWB-ori Roi du Ballet (Rotschild J - Urbino) on poissa. Tänä vuonna 20 vuotta täyttänyt ori on lopetettu. Kooltaan pieni mutta karismaltaan sitäkin suurempi Roi du Ballet on kautta aikojen parhailla pisteillä FWB-kantakirjaan hyväksytty jalostusori. Se kantakirjattiin vuonna 1996 peräti 46 pisteellä (10-10-8-8-10).

Eeva-Maija Lummikon kasvattama ja omistama ori jätti Suomeen n. 80 jälkeläistä, joiden joukossa on useita niin näyttelyissä kuin esimerkiksi laatuarvostelussakin hyvin menestyneitä hevosia. Kilparadoilla kunnostautuneista jälkeläisistä voidaan mainita mm. SM-hopeaa voittanut, GP-tasolla kilpaillut ruuna Rodin, Inter I -tasolla kilpaillut tamma Amorosa, joka kantakirjattiin 44 pisteellä sekä Prix St. Georges -tasolla kilpaillut ja näyttelyissä hyvin menestynyt tamma Tabu. Vielä tänä kesänäkin oriille syntyi kaksi jälkeäläistä.

Roi du Ballet teki jalostusuran ohella hienon kilpauran. Se edusti Tanja Ylikosken ratsastamana Suomea EM-kisoissa vuosina 2003 ja 2005 sijoittuen vuonna 2003 tilalle 24. Vuonna 2003 ratsukko voitti myös Suomen mestaruuden. Upean suomalaisoriin kisaura täydentyi senioreiden PM-hopealla sekä joukkue- että henkilökohtaisessa kisassa vuonna 2005 ja junioreiden PM-joukkuekullalla sekä henkilökohtaisella pronssilla tanskalaisratsastajan kanssa vuonna 2007.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti