keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Monica Theodorescusta Saksan maajoukkuevalmentaja

Monica Theodorescu on nimitetty Saksan koulumaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Theodorescu aloittaa tehtävässä lokakuun alussa. Menestyksekkään uran kilparatsastajana tehnyt ja vielä tänä vuonnakin Saksan olympiajoukkueeseen varalle nimetty saksalainen joutuu luopumaan kansainvälisestä kilpaurastaan, koska maajoukkuevalmentajana toiminen ei luonnollisestikaan sovi sen kanssa yhteen. Theodorescu jatkaa kuitenkin nuorten hevosten kouluttamista kotitallillaan, jossa asiakkaiden hevosten treenaamisesta vastaa jatkossa hänen avustajansa.

Maajoukkueen valmennustehtävissä Theodorescua tulevat avustamaan sekä Jürgen Koschel, joka toimii myös alle 25-vuotiaiden maajoukkuevalmentajana, että Jonny Hilberath, joka luotsasti Saksan joukkuetta hyvällä menestyksellä viime keväästä Lontoon olympialaisiin. Hilberath nousi väliaikaiseksi päävalmentajaksi Holger Schmezerin äkillisen kuoleman jälkeen, mutta hän ilmoitti jo aiemmin, ettei ole kiinnostunut päävalmentajan vakinaisesta pestistä. 

Useita arvokisamitaleita urallaan voittanut Theodorescu on kautta aikojen ensimmäinen Saksan maajoukkueen päävalmentajan tehtävään nimitetty nainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti