tiistai 25. kesäkuuta 2013

Viikolla 26 kilpaillaan...

Ratsastuspiireissä suurin mielenkiinto kohdistuu tällä viikolla Saksan Aacheniin, jossa järjestetään jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut CHIO5*-kilpailu. Suomen koulujoukkue on kutsuttu mukaan kilpailuun, joka tänä vuonna on samalla myös ensimmäistä kertaa järjestettävän kouluratsastuksen Nations Cupin osakilpailu. Suomen nelihenkinen joukkue supistui jo viime viikon aikana kolmeen, kun Terhi Stegars päätti varotoimenpiteenä jättää muutama viikko sitten lievästi loukkaantuneen Axiksensa kotiin. Hevosurheilu-lehden mukaan myös Mikaela Lindhillä on ollut epäonnea Aacheniin valmistauduttaessa. Hänen hevostaan Más Guapoa puri kyy viime viikolla jalkaan tarhassa. Ratsukko on kuitenkin viimeisimmän tiedon mukaan lähdössä matkaan.

Aachenin kisaa on perinteisesti pidetty yhtenä kauden päätapahtumista ja se on myös yleensä toiminut hyvänä mittarina arvokisoja ajatellen. Tälläkin kertaa mukana on suurin osa elokuun EM-kisoissa mitä todennäköisimmin nähtävistä nimistä. Tosin esimerkiksi Hollanti lähettää Aacheniin ns. B-ratsastajista koostuvan joukkuuen, kun maan parhaan ratsukot osallistuivat viime viikolla Rotterdamin Nations Cup -kisaan.

Joukkuekilpailu käydään torstaina. Aachenin kisoja on mahdollista seurata netissä suorana ClipMyHorse.TV:n välityksellä.

Kisojen kotisivut

Suomessa kotimaan kansallinen kausi jatkuss Torniossa järjestettävillä kaksipäiväisillä kisoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti