torstai 27. kesäkuuta 2013

CDIO5* Aachen: Suomen joukkue yhdeksäs ensimmäisessä Nations Cupissaan

Suomen joukkue osallitui tänään ensimmäistä kertaa kouluratsastuksen Nations Cupiin, jonka näyttämönä toimi Aachenin CDIO5*-kisa. Kolmihenkisen joukkueemme suoritukset vaihtelivat äärilaidasta toiseen. Joukkueen konkari, olympiaratsastajamme Mikaela Lindh onnistui tänään erinomaisesti Skovlunds Más Guaponsa kanssa. Vaikka valmistautuminen kisoihin ei sujunutkaan parhaalla mahdollisella tavalla "Masin" viimeviikkoisen kyynpureman takia, sai ratsukko hyvät prosentit 71,447. Tulos olisi ollut vielä parempi, jos tanskalaistuomari Leif Törnblad olisi ollut samoilla linjoilla muiden kanssa. Muiden tuomareiden pisteissä Lindh oli sijoilla 8, 9, 11 ja 12, mutta tanskalaisella vasta sijalla 28. Suorituksellaan Lindh otti kuitenkin luokassa sijoituksen ollen 12.

Lindhin ja Más Gupaon suorituksen kohokohtia olivat piaffi, passage ja sarjavaihdot jokaisella. "Masi oli radalla todella hieno ratsastaa, rehellinen. Emme ole paljon treenailleet, sillä viime tiistaisen kyynpureman jälkeen Masia on vain kävelytetty ja liikuteltu kevyesti. Se on nyt paljon pirteämpi kuin viime vuonna. Kisaväsymys on poissa", kertoi Lindh.

Lupaavasti kauden kansainvälisellä tasolla aloittanut Stella Hagelstam oli innoissaan ensimmäisestä Aachenin kisastaan. Hagelstam oli tyytyväinen tämänpäiväiseen laukkaohjelmaansa, mutta raviosuuksilla Soraya II ei tänään ollut aivan parhaimmillaan. "Sen lihaksisto on hieman jumissa. Ei mitään suurta, mutta se viimeinen letkeys jää suorituksesta puuttumaan", Hagelstam totesi. Ratsukon tulos oli tänään 67,319 prosenttia ja sijoitus 29.

Suomen ankkurina ratsastaneen Emma Kanervan päivä ei ollut tänään. Pari viikkoa sitten Suomessa PM-kisoissakin nähty Sini Spirit oli jälleen kerran ajoittain jännittyneen oloinen ja teki virheitä, minkä lisäksi se onnistui saamaan kielensä kuolaimen päälle radalle tultaessa. Tämä kaikki verotti pisteitä rankalla kädellä ja ratsukon tulos jäi vain 59,574 prosenttiin.

Joukkueena Suomi jäi tällä kertaa peränpitäjäksi eli yhdeksänneksi yhteistuloksella 198,340. Isäntämaa Saksa vei ykköstilan tuloksella 232,150. Tanska oli toinen ja Yhdysvallat kolmas. Kanervan yltäessä normaalille tasolleen olisi Suomen sijoitus ollut monta pykälää parempi, joten EM-kisoja ajatellen kaikki on vielä mahdollista.

Sekä Lindh että Hagelstam jatkavat lauantain Grand Prix Specialiin, jossa ovat mukana tämän päivän 30 parasta ratsukkoa. GP Specialista 15 parasta jatkaa sunnuntain Grand Prix Küriin.

Joukkuekilpailun tulokset
Luokan tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti