lauantai 15. kesäkuuta 2013

PM 2013: Suomalaiset jäivät mitalien ulkopuolelle, Kanerva parhaana suomalaisena 6.

Suomalaiset eivät onnistuneet tänään parhaalla mahdollisella tavalla senioreiden PM-kisojen päätöspäivänä ratsastetussa henkilökohtaisessa kilpailussa. Mestaruuden vei eilen kakkoseksi ratsastanut Tanskan Lena Leschly Åmand oriilla Görklintgårds Fanero (i. Ferro) selvällä erolla seuraaviin ratsukoihin. Tanskalaisen tulos oli 72,300 prosenttia. Hopealle sijoittuneen Ruotsin Carolina Bonden ja Deela Maen (De Niro - Landino) prosentit olivat 70,275 ja pronssimitalistin, niin ikään Ruotsia edustaneen Caroline Darcourtin ja Paridon Magin (Don Primero - Napoleon) 68,675 prosenttia.

Mestaruuden voittaneelle Åmandille ja hänen 10-vuotiaalle ratsulleen Helsingin kilpailut olivat kansainvälinen debyytti ja kaiken kaikkiaan kyseessä oli vasta ratsukon kolmas startti GP-tasolla. Hevosensa vahvuuksiksi tuore mestari nimesi piaffit, piruetit ja laukanvaihdot.

Emma Kanervan eilinen voitto lupaili hyvää tälle päivälle, mutta tällä kertaa hän jäi vasta kuudenneksi ja samalla ensimmäiseksi ei-sijoittuneeksi 67,225 prosentin tuloksella. Kanervan Sini Spiritin liikkuminen näytti erittäin hyvältä, kun ratsukko tuli kiertämään kilparataa ennen oman suorituksensa alkua. Valitettavasti Sini Spirit jännittyi ohjelman edetessä, mikä johti muutamiin isoihin virheisiin. Kanerva kertoi tehneensä radalla mitä pystyi ja joutuneensa välillä myös improvisoimaan. "Päivä lähti hyvin käyntiin, kävimme aamulla jaloittelemassa ja Sini tuntui hyvälle ja rauhalliselle. Pystyin verryttelemään hyvin, mutta  kun pääsimme radalle, niin kentän laajuus, tuuli, taputukset ja musiikki  saivat hevosen jännittymään voimakkaasti", kertasi Kanerva päivän tapahtumia. "Oli kiva tulla Suomeen kilpailemaan, koskaan ei voi tietää etukäteen mitä käy. Kokonaisuutena reissu oli hyvä, ja kaksi nuorempaa hevostani saivat hyvää kisakokemusta", totesi Kanerva harmitellen samalla sitä, ettei tänään onnistunut kotiyleisön edessä.

Toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi jälleen Stella Hagelstam. Hänen ja Sorayan tulos jäi kuitenkin tänään totuttua vaisummaksi, vain 65,950 prosenttiin, joka riitti yhdeksänteen sijaan. Ratsukon suoritus oli tasainen ja ehjä, mutta olisi kaivannut eilisen tapaan vähän enemmän voimaa.

Alexandra Malmströmin ja MD Waterford II:n sijoitus oli 12. 63,700 prosentin tuloksella ja hänen perässään sijoilla 13. ja 14. olivat Anna-Leena Meller Mauserilla prosentein 63,375 sekä Kira Kanerva Doraziolla prosentein 59,850.

Kanerva ja Hagelstam jatkavat kansainvälistä kauttaan kahden viikon päästä Aachenissa, jossa ratsastetaan arvostettu ja perinteikäs CDIO-kilpailu. Aachenin kisa toimii tänä vuonna myös yhtenä Nations Cup -osakilpailuna. Suomi lähtee kisoihin täydellä neljän ratsukon joukkueella, johon em. ratsastajien lisäksi kuuluvat Mikaela Lindh ja Terhi Stegars.