maanantai 10. kesäkuuta 2013

FWB-ruuna Donnperignon Tanskan mestaruuteen, Kittel mestari Ruotsissa

Mennyt viikonloppu oli varsinainen mestaruusviikonloppu, sillä niin Saksassa, Tanskassa kuin Ruotsissakin ratkottiin maiden mestaruudet.

Tanskassa mestaruus meni Anna Kasprzakille ja suomalaista kasvatusta edustavalle FWB-ruuna Donnperignonille. Ratsukko voitti kaikki kolme mestaruusosakilpailua ja otti kultaa yhteistuloksella 235,081. Hopealle ratsasti Nathalie zu Sayn-Wittgenstein Digbylla (228,756) ja pronssille Lone Bang Larsen Fitou L:llä (227,473). Andreas Helgstrand ja hänen uusi ratsunsa Akeem Foldager, joka viime vuonna oli hopealla Joachim Thomsenin luotsaamana, jäivät tällä kertaa mitaleilta sijoittuen neljänneksi (227,161). Nämä neljä ratsukkoa valittiin jo aiemmin tämän kuun lopulla CHIO Aacheniin matkaavaan joukkueeseen. 

Legendaarisen jalostusori Donnerhallin jälkeläiset näyttivät jälleen kerran kykynsä, sillä sekä tämän vuoden Tanskan mestari Donnperignonin että Saksan mestari Damon Hillin isä on Donnerhall.

Tulokset

Ruotsissa mestaruuden vei Patrik Kittel Toy Storylla. Hän voitti molemmat osakilpailut ja näin ollen kullan tuloskeskiarvolla 73,489. Siitäkin huolimatta, että Kittelin kür ei lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla vaan musiikkin lakkasi kuulumasta ohjelman alkupuolella ja ratsukko joutui aloittamaan suorituksensa uudestaan alusta.

Tinne Vilhelmson-Silfvénin jätetty ykköshevosena kotiin ja Minna Telden jäätyä pois koko kisasta käytiin muista mitaleista tasaista kamppailua. Hopealle ylsi lopulta Cecilia Andrén Dorselius Lennoxilla (71,626) ja pronssi meni Charlotte Haid-Bondergaardille ja Triviantille (70,868).

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti