perjantai 14. kesäkuuta 2013

PM 2013: Suomelle joukkuehopeaa, Tanska mestariksi

Suomen koulumaajoukkue otti hopeaa tämänpäiväisessä PM-joukkuekilpailussa Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä. Kilpailu kolmen mukana olleen joukkueen kesken oli tasaväkinen: eroa Tanskan ja Suomen välillä oli vain muutama prosentin kymmenys eikä Ruotsikaan jäänyt kauas Suomen taakse.

Luokkavoittoon ratsasti melko odotetusti olympiaratsukkomme Emma Kanerva - Sini Spirit tuloksella 70,043 prosenttia. Toiseksi tullut Tanskan Lena Leschly Åmand tarjosi kuitenkin kovan vastuksen 69,553 prosentin arvoisella suorituksellaan. Kanerva suoritus oli tasainen, mutta hiukan varovainen. Ratsastaja itse oli tyytyväinen suoritukseensa: "Kilpailimme viimeksi maaliskuussa ja tämä oli ihan hyvä kokonaisuus näin pitkän tauon jälkeen. Huomiseen lähden hyvällä fiiliksellä ja olen aika luottavainen hevosen suhteen, vaikka kür musiikkeineen on aina vähän jännittävä".

Suomen joukkueen toiseksi parhaasta suorituksesta vastasi pari viikkoa sitten Suomen mestaruuden toistamiseen voittanut Stella Hagelstam Soraya II:llaan. Ratsukon 67,064 prosentin arvoinen suoritus riitti luokan neljänteen sijaan. Tavoitteena oli tehdä tasainen ja virheetön suoritus. "Tiedostan, että hevosella on enemmän annettavaa piaffessa ja passagessa. Tällä kertaa halusin kuitenkin saada pysähdykset ja käynnin korjattua, joissa voimme menettää turhan paljon pisteitä, ja molemmat onnistuivat tänään hyvin. Huomenna ideana on lisätä suoritukseen lennokkuutta ja energiaa", kommentoi Hagelstam rataansa.

Alexandra Malmström ja MD Waterford II tekivät myös tasaista jälkeä. Neljä tuomaria arvioi ratsukon suorituksen 64-66 prosentin arvoiseksi, yksi tuomareista antoi kuitenkin selkästi huonommat pisteet eli vain reilut 60 prosenttia, mikä laski kokonaistuloksen 63,830 prosenttiin. Malmström myönsi epätasaisen pisteytyksen harmittaneen häntä. "Olin iloinen, kun tulimme radalta. Meillä ei ollut mitään isoja virheitä, hevonen kompastui pari kertaa, mutta oli varma ja vahvan oloinen", hän summasi suoritustaan.

Hopeaa SM-kisoissa ottaneen Ettan Ehrnroothin lupaava ja yleensä letkeän oloinen Wizard II ei tänään ollut parhaimmillaan. Ratsukolle tuli virhe heti ohjelman alkumetreillä alkutervehdyksen jälkeisen ravin rikkoutuessa laukalle. Vielä suurempi rike tapahtui, kun Wizard alkoi kesken piaffen vastustella peruuttamalla monta metriä. Näin tulos jäi tänään 57,745 prosenttiin. Ehrnrooth kertoi vastustelun tulleen täytenä yllätyksenä ja toivoi tilanteen jäävän ainutkertaiseksi.

Luokan muut suomalaiset olivat Anna-Leena Meller, joka ratsasti Mauserillaan prosentit 60,873 sekä Kira Kanerva Doraziolla, jonka tulos oli 59,702 prosenttia.

Luokan päätuomarina toiminut australialainen viiden tähden tuomari Susan Hoevenaars oli ilahtunut ratsukoiden tasosta ja hevosten laadukkuudesta. "Se kuinka tasaväkinen kilpailusta muodostui, osoittaa miten vahvalla tasolla kouluratsastus on tällä alueella", hän totesi kilpailun jälkeen.

Kilpailut huipentuvat huomenna henkilökohtaiseen mestaruustaistoon, joka alkaa klo 12.

Joukkuekilpailun tulokset
Grand Prix'n tulokset
Grand Prix Kürin lähtölista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti