keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Suuri kasvattajatapahtuma Ypäjällä viikonloppuna

Ypäjälle kokoontuu viikonloppuna yli 200 hevosta, kun siellä järjestetään European Breeding Event Finland -tapahtuma. Järjestäjänä toimii Suomen Hannover-yhdistys yhteistyössä Oldenburg- ja Trakehner-liittojen sekä Ratsujalostusliiton, Hämeen hevosjalostusliiton ja Suomen Hippoksen kanssa. Ohjelmassa on nuorten oriiden katsastusluokka, tammatesti ja tammojen kantakirjausta eri kantakirjoihin, ryhmäratsastusluokkia sekä maitovarsojen näyttely. Lisäksi osa tapahtumassa mukana olevista varsoista ja nuorista hevosista osallistuu Open Sale -myyntinäyttelyyn.

European Breeding Event Finland järjestetään nyt toista kertaa. Kasvattajat ja nuorten hevosten omistajat ovatkin näyttäneet ilahduttavasti löytäneen tapahtuman, koska mukaan on ilmoitettu selvästi enemmän hevosia kuin viime vuonna. Tapahtuman tuomaristo koostuu saksalaisista, kovan tason asiantuntijoista, joita täydentää suomalainen osaaminen. Hannover Verbandia edustaa Suomessa useita kertoja aiemminkin vieraillut Dr. Ludwig Christmann, Oldenburg Verbandia Karsten Kühl ja Trakehner Verbandia Stephanie Herken-Wendt. Myös kaksi viimeksi mainittua ovat vierailleet Suomessa ennenkin. Lisäksi Saksasta mukana on erittäin menestynyt, erityisesti oriiden kasvattajana tunnettu, pitkän linjan ratsuhevoskasvattaja Heinrich Ramsbrock. Ramsbrockin kasvatteihin lukeutuu mm. vain 7-vuotiaana menehtynyt, mutta siitä huolimatta merkittävän uran jalostusoriina tehnyt Fürst Heinrich (Florestan - Donnerhall). Suomalaisedustuksesta tuomaristossa huolehtivat Satu Juurinen, joka on mm. Hannoverin tammatesti- ja rakennetuomari sekä Annu Stenqvist, joka on Suomen Hippoksen tuomari ja RJL:n hallituksen jäsen.

Valtaosa tapahtumaan osallistuvista hevosista edustaa joko Hannover- tai FWB-kantakirjaa. Mukana on myös oldenburgeja, trakehnereita sekä yksi DWB ja yksi tilastohevonen. Ypäjällä onkin mainio tilaisuus nähdä Suomen ratsuhevoskasvatuksen nykytilanne ja samalla laaja otos maamme tulevaisuuden lupauksia. On erittäin mielenkiintoista kuulla tuomariston näkemyksiä suomalaiskasvattien potentiaalista. European Breeding Event Finlandia voinee jo etukäteen pitää yhtenä suomalaisen ratsushevoskasvatuksen vuoden merkkitapahtumista, joka varmasti tarjoaa kaikille aiheesta kiinnostuneille paljon kiinnostavaa kuultavaa ja katseltavaa. Jos ette itse pääse paikan päälle, voit lukea tuoreet kuulumiset Koottua laukkaa -sivustolta!

Osallistujalista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti