maanantai 19. syyskuuta 2011

Kouluratsastajat mittelöivät joukkuemestaruudesta Laaksolla ensi viikonloppuna

Suomen kouluratsastuseliitti kokoontuu joukkue- Suomen mestaruus -kilpailuihin Laakson ratsastusstadionille 24.-25.9. Samalla ratkaistaan kouluratsastuksen aluemestaruudet. Joukkue-SM on ainut vuosittainen joukkuekilpailu kouluratsastuksessa kansallisella tasolla. Näin ollen se toimii "näyteikkunana" lajiin, sillä seurat ympäri Suomea panostavat parhaat voimansa joukkueisiin. Perinteisesti kilpailuissa nähdään paljon hyviä suorituksia.

Laakson stadion on toiminut aiemmin näyttämönä mestaruustaistoissa ja yksi ennakkosuosikkijoukkueen Boen ratsastajien jäsenistä, Stella Hagelstam, on asettanut itselleen joukkuemestaruuden yhdeksi kauden kansallisista päätavoitteista. "Kilpailu tarjoaa minulle ja seurallemme mahdollisuuden verrata tasoamme muihin seuroihin. Lisäksi joukkueena kilpaileminen on aina hauskempaa ja jännittävämpää kuin yksin kilpaileminen", Hagelstam toteaa ennen kilpailuja.

Katsojien kannattaa olla hereille erityisesti, kun viime vuoden voittajajoukkue DTT on radalla. DTT:n joukkueessa ratsastavat Karita Kotikulma, Marko Björs sekä Emilia Kaikkonen. Kärkipaikoista kilpaillaan lisäksi ainakin Siilin ratsastajien ja toisen isäntäseuran joukkueen HR:n joukkueen kesken. Toki yllättäjiä on odotettavissa Laaksolle.

Suurin osa eri ikäluokkien SM-mitalisteista löytyy lähtölistoilta. Osa tuo Laaksolle ykkösratsunsa, mutta kilpailussa nähdään myös tulevaisuuden lupauksia ja nuorempia hevosia valkoisten aitojen sisällä.

Järjestelyistä ja viikonlopun toiminnan sujuvuudesta vastaavat pitkän historian omaavat suurseurat Helsingin Ratsastajat yhdessä 100-vuotisjuhliaan viettäneen Suomen Kenttäratsastusseuran kanssa. Odotukset näiden kahden järjestäjän kilpailuille ovat kovat ja kotimainen kouluratsastusyleisö saa nauttia kovan tason urheilusuoritusten lisäksi ensiluokkaisista järjestelyistä.

Kilpailijoiden odotukset järjestäjille liittyvät yleisön houkutteluun paikalle. Hyvän tapahtumajuontajan avulla odotetaan että lajiin vihkiytymättömät pystyvät seuraamaan pistelaskua sekä joukkueiden tilanteita. Tällä tavoin myös ne jotka eivät lajia tunne, voivat kuitenkin jännittää joukkueiden puolesta.

Arvostelulajina kouluratsastuksessa myös tuomareiden merkitys on tärkeä. Päätuomarina toimiva Jorma Kainulainen kiinnittää arvostellessaan erityistä huomiota siihen miten ohjelman mukaiset arvostelukohdat suoritetaan. Huippupisteitä Kainulaiselta irtoaa silloin, kun ratsastajan ja hevosen yhteistyö on saumatonta ja ratsastus oikeaoppista viidensadan muun pienen yksityiskohdan lisäksi.

Tapahtumalle on oma tapahtumasivu Facebookissa, jossa entiset ja nykyiset huippuratsastajat muistelevat omia kokemuksiaan mestaruuskilpailuista.

Lähde: Kilpailujärjestäjän tiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti