sunnuntai 18. syyskuuta 2011

EBEF: Maitovarsat näytillä

Tänään sunnuntaina EBEFin valloittivat tämänkesäiset varsat, jotka esiintyivät emiensä kanssa maitovarsojen näyttely- ja Open Sale -luokissa. Varsat tulivat kehään yksitellen vapaana emänsä kanssa. Jokainen varsa esitti ensin kierroksen ravia, jonka jälkeen rakenne arvioitiin tuomareiden edessä. Tämän jälkeen oli vuorossa kierros käyntiä ja kierros ravia.

Ensimmäisen luokan muodostivat estesukuiset FWB-varsat. Luokan parhaana palkittiin Mari Saari-Kivistön kasvattama ja omistama MSK Concerta (Centimor - Loutano), joka sai pisteet 8,3. Muut luokassa 1 sijoittuneet:
2. Courtier (kasv. & om. Niina Okkonen, Canturano I - Limotas) 8
3. Surprise Friend (kasv. & om. Veera Lempinen, Singapore - Laurion)
4. Fanie (kasv. & om. Erkki Mäntyharju, For Enjoy Ask Z - Herannus)
5. Dio I (kasv. & om. Ira Aaltonen-Ollila, Saint Amour - Hopalong Cassidy xx)
5. Qualifier (kasv. & om. Linnea Haukilehto, Quali Quanti - Pinatubo)
5. Pin Rock's varsa (kasv. & om. Ira Ristimäki, Ustinov - Dominard)

Toisessa luokassa mittelivät paremmuudesta koulusukuiset FWB-varsat. Näistä parhaana palkittiin Happy Ricoss Boy (Don Ricoss - De Niro), jonka on kasvattanu ja omistaa Pirkko Mäkinen-Mattila. Tuomariston mukaan tämä orivarsa on hyvin kehittynyt ja suurilinjainen. Varsan liikkumista kuivailtiin elastiseksi. Tuomariston uskookin tällä varsalla olevan potentiaalia loistavaksi kouluhevoseksi. Luokan toiseksi parhaaksi arvioitiin tammavarsa Rosy Carrus (kasv. & om. Carrus Dressage, Fidertanz - Junior STV), joka tuomariston mielestä liikkui erittäin hyvin ylämäkeen astuen takaa hyvin alle. Kolmas oli orivarsa (kasv. & om. Meller & Nordman-Rajaharju, Fürstenball - Weltmeyer), jota tuomaristo kuvaili hienorakenteiseksi huippuliikkujaksi.

Luokan 2 sijoittuneet:
1. Happy Ricoss Boy 8,5
2. Rosy Carrus 8,4
3. orivarsa 8,2
4. Amourette (San Amour - De Niro) 8
5. Fillyhill's Welldone (Westenwind - T.C.N. Partout)
6. Floreciente (Florimon - Don Primero)

Luokassa 3 oli mukana hannover- ja oldenburg-varsoja. Luokan ylivoimainen ykkönen ja päivän parhaat pisteet saanut varsa oli Lautus (L'Espoir - Negro), jonka omistaja-kasvattaja on Tuuli Heltimoinen. Tämä orivarsa ansaitsi upealla, irtonaisella ja elastisella ravillaan yleisöltä päivän ainoat spontaanit aplodit. Tuomaristo piti tästä suurilinjaisesta, ryhdikkäästi esiintyneestä varsasta paljon ja kehui erityisesti sen aktiivisia takajalkoja ja irtonaista lapaa. Luokan ainoa puhtaasti estesukuinen varsa, Leysonn (kasv. & om. Leena Nyman, Levisonn - Competent) arvioitiin toiseksi parhaaksi. Tuomaristo kehui orivarsan hyvää tyyppiä ja estehevoselle erinomaisesti soveltuvaa hyvin ylämäkeen suuntautuvaa laukkaa. Kolmas oli orivarsa Peter Pan Carrus (kasv. & om. Carrus Dressage, San Amour - Davignon II), jonka kaunis tyyppi ja elastisuus olivat tuomariston mieleen.

Luokan 3 sijoittuneet:
1. Lautus 8,8
2. Leysonn 8,3
3. Peter Pan Carrus 8,1
4. Leone P (kasv. & om. Anne Niemi, Blue Hors Loderstar - Blue Hors Romanov) 8
5. De Rhodolf (kasv. Lilja Consulting Oy, om. Heikki Havana, De Niro - Rilke)
6. Black Liza Carrus (kasv. & om. Carrus Dressage, Feuerspiel - Master)
6. Fürst Bismarck Sil (kasv. & om. Sanna Silvo, Fürstenball - Baroncelli)

Luokka 4 koostui hannover-, trakehner- ja oldenburg-varsoista. Tulosten valossa tästä ryhmästä mielenkiintoisen teki se, että kaksi parasta varsaa olivat molemmat kevään oripäivät keskeyttäneen ja tuomaristolta punaista valoa saaneen London Baronin jälkeläisiä. Luokan voittaja Kiahan Lady Baroness (kasv. Hannele Tommila, om. Satu Juurinen, London Baron - Grand Canyon) oli tuomariston mielestä tyypiltään likipitäen täydellinen ja se saikin kyseisestä arvostelukohdasta täydet 10 pistettä. Tuomaristo kehui myös mm. varsan erittäin hyvää rakennetta ja aktiivista takaosaa. Toiselle sijalle tuli orivarsa Londonherz (kasv. Marika Nevala, om. Satu Juurinen, London Baron - Likoto), jota tuomaristo kuvaili rakenteeltaan korrektiksi ja tyypiltään kauniiksi. Myös tämän varsan takaosan työskentely oli aktiivista. Luokassa kolmas oli Lily of Oakland (kasv. Miia Ojala, om. Harri Jutila, Lissaro v.d. Helle - Beluga). Tuomaristo piti tätä tammavarsaa karismaattisena ja suurilinjaisena, sen ravi oli erittäin elastista.

Luokan 4 sijoittuneet:
1. Kiahan Lady Baroness 8,3
2. Londonherz 8,2
3. Lily of Oakland 8,1
4. Seaside Emporio (kasv. & om. Ann-Christine ja Henry Brunström, Edward - Brentano II) 8
5. Bellman Carrus (kasv. & om. Carrus Dressage, Belissimo M - Donnerschwee)
5. Lucy van Pelt Carrus (kasv. & om. Carrus Dressage, Sir Donnerhall - Riverman)
5. Fly High Carrus (kasv. & om. Carrus Dressage, Florencio I - Krack C)
5. Donna Dolcini Sil (kasv. & om. Sanna Silvo, Don Primero - De Noir)

Varsoja nähtiin tänään viitisenkymmentä. Oli monella tapaa erittäin antoisaa nähdä samalla kertaa näin suuri määrä varsoja ja kuulla tuomariston kommentteja niistä. Kuten eilinen, myös tämä päivä kertoi suomalaisen kasvatuksen tämän hetken tasosta hyvää: meillä on kyvykkäitä ja hyväsukuisia varsoja, joista riittäisi varmasti laatua suomalaisratsastajien tarpeisiin enemmän kuin hyvin. Paikalla oli mukavasti yleisöä, mutta enemmänkin asiasta kiinnostuneita ja potentiaalisia ostajaehdokkaita katsomoon olisi mahtunut. Varsat ja niiden emät esitettiin tänäänkin taiten Hannover Verbandin nuorten kasvattajien toimesta.

Huomenna lisää asiaa EBEFistä, mm. 3- ja 4-vuotiaiden ryhmäratsastusluokista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti