lauantai 17. syyskuuta 2011

EBEF: Hannover-kantakirjaus ja tammatesti

European Breeding Event Finland alkoi tänään Ypäjällä. Ohjelmassa oli mm. hannover- ja trakehner-tammojen kantakirjausta ja tammatestien suoritusta sekä 1-3-vuotiaiden varsojen Open Sale -näyttely. Hannover-tammatestiin osallistui kuusi hevosta. Tammat esiintyivät irtohypytyksessä, rakennearvostelussa ja ratsastuskokeessa niin oman kuin testiratsastajankin alla. Saksalaisen Hannoveraner Verbandin edustaja Dr. Ludvig Christmann oli positiivisesti yllättynyt testiin osallistuneiden koulusukuisten tammojen hyppykyvystä. Ratsastuskokeessa tammat olivat suorituksiltaan keskenään melko tasaisia ja kaikki esiintyivät asiallisesti myös testiratsastajana toimineen Siiri Kyrön alla.

Hannover-tammatestin ratsastuskokeen tulokset (käynti-ravi-laukka-ratsastettavuus-testiratsastajan arvio ratsastettavuudesta):
Grace Carrus (s. 2006, Don Vino - Wolkentanz) 7,5-7-7,5-8-8
Diva Ballerina (s. 2006, Showdown - Rohdiamant) 7-6-7-7,5-6
Palette (s. 2006, Pik Donnerhall - Florestan I) 7-7,5-7-7,5-7,5
Darwina (s. 2003, Donnerschwee - Freiherr) 8,5-7,5-6,5-8,5-7,5
Gladdys (s. 1999, Grabensee - Lomberk) 7-7-7,5-6,5-6,5
Parfina (s. 2008, kasv. Marika Nevala, Sandro Hit - Come Back II) 6-7-8-7-7,5

Kaikki edellä mainitut tammat suorittivat Hannoverin tammatestin hyväksytysti.

Tammojen kantakirjausluokkaan osallistui viisi tammaa. Tammojen kantakirjauspisteitä ei julkaista, mutta kaikki tammat hyväksyttiin Hannoverin pääkantakirjaan. Hyväksytyt tammat:
Bella Mia (s. 2005, Belissimo M - Casaretto)
Fire Queen (s. 2005, Fürst Heinrich - Lauries Crusador xx)
I'm So Beautiful (s. 2001, Rotspon - Wembley)
Carouselle (s. 2005, Converter - Watzmann)
Amorfina (s. 2008, kasv. Lilja Consulting Oy, San Amour - Rilke)

Tuomaristo piti 3-vuotiasta Amorfinaa niin laadukkaana, että nimesi sen eliittitammakandidaatiksi, jolloin tamman tulee osallistua tammatestiin ja saada siitä riittävän hyvä arvostelu tittelin saadakseen. Myös tammaa Carouselle tuomaristo piti niin tasokkaana, että olisi nimennyt senkin eliittitammakandidaatiksi, jos se olisi nuorempi. Kuusivuotiasta ei voida enää tarjota eliittikandidaatiksi.

Kaksi- ja kolmivuotiaille kantakirjakelpoisille hannovertammoille oli oma näyttelyluokka, johon osallistui kolme tammaa. Varsinaiseen kantakirjaluokkaan osallistunut tamma Amorfina oli yksi luokan osallistujista. Kaksi muuta olivat 2-vuotiaat tammat Fée Clochetta Carrus (kasv. Carrus Dressage, San Amour - Davignon II) ja Quintessa (kasv. Miia Ojala, Quaterback - Ravallo). Molempia tammoja pidettiin erittäin lupaavina tulevaisuuden kykyinä, joista tällä kertaa kuitenkin edellä mainittu palkittiin luokan voittajana. 

Huomenna on vielä vuorossa varsallisten tammojen kantakirjaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti