tiistai 20. syyskuuta 2011

Iso-Britanniassa ratkottiin mestaruuksia viikonloppuna

Iso-Britannian mestaruuskilpailut ratsastettiin viikonloppuna Stoneleigh Parkissa, Warwickshiressa. Mestaruuksia oli jaossa usealla eri tasolla nuorten hevosten luokista Grand Prix Küriin. GP-tasolla sekä Grand Prix'ssa että Grand Prix Kürissä voiton vei EM-kisoissa neljänneksi sijoittunut Laura Bechtolsheimer, tällä kertaa ns. kakkoshevosellaan Andretti H. Hopeaa molemmissa luokissa otti Michael Eilberg Marakovilla. Eilbergin nimi on jäänyt varmasti monelle mieleen elokuun NHMM-kisoista, joissa nuorukainen voitti 5-vuotiaiden mestaruuden ilmiömäisellä tammalla Woodlander Farouche. Grand Prix'ssa pronssi meni Gareth Hughes'lle ja DV Stenkjers Nadonnalle.Grand Prix Kürissä kolmas tila oli sen sijaan Maria Eilbergin, Michaelin siskon, ja Two Soxin heiniä.

Yllä mainittu 5-vuotias Woodlander Farouche jatkoi voittokulkuaan Warwickshiressa. Se vei nimiinsä 5-vuotiaiden mestaruuden saaden karsintaluokassa huiman tuloksen 9,82 %. Sekä tuomari Dr Wilfried Bechtolsheimer että testiratsastaja Daniel Sherriff ylistivät tammaa. Bechtolsheimerin mukaan upeiden liikkeiden lisäksi myös Farouchen ratsastettavuus on omaa luokkaansa. Sherriff puolestaan totesi tuntevansa itsensä etuoikeutetuksi saadessaa mahdollisuuden kokeilla tammaa. "Se oli hetki, jonka tulen muistamaan koko loppuelämäni", hän kuvailee. Eilbergin mukaan Farouchen koulutusta jatketaan sen iän asettamien vaatimusten mukaisesti, tavoitteena ovat NHMM-kisat Verdenissä ensi kesänä.

Iso-Britannian EM-kultamitalijoukkueen johtotähti Carl Hester vei myös nimiinsä yhden mestaruuden tasolla Intermediate II. Kultamitaliratsuna oli tällä kertaa hevosella Merlins Nemorensis.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti