tiistai 6. syyskuuta 2011

Blue Hors irtisanoi Sune Hansenin

Tanskalainen Blue Hors -siittola on irtisanonut pääratsuttajansa Sune Hansenin. Irtisanomiseen johtaneet syyt liittyvät odotettua heikompiin kilpailutuloksiin. Vuoden 2009 alusta Blue Horsilla työskennellyt Hansen jäi esimerkiksi tämän vuoden EM-kisoissa kokonaan ulos henkilökohtaisesta kilpailusta oltuaan joukkuekilpailussa vasta sijalla 34. Esben Möllerin, siittolan johtajan, mukaan he ovat olleet iloisia ajasta Sunen kanssa, mutta urheilulliset tavoitteet ja odotukset eivät ole täyttyneet. "Uskomme, että nyt on aika etsiä joku muu ratkaisu", toteaa Möller.

Blue Horsiin tullessaan Hansenilla oli varsin vähän kansainvälistä kisakokemusta mutta suuret saappaat täytettävänään omaa valmennustallia pyörittämään siirtyneen Andreas Helgstrandin jäljiltä. Helgstrandin myötä Blue Hors oli päässyt menestyksen makuun mm. Blue Hors Matinen saatua MM-pronssia Aachenissa vuonna 2006. Tänä vuonna Hansen on säännöllisesti saanut ykköshevosellaan Blue Hors Romanovilla yli 70 % tuloksia kansainvälisillä areenoilla. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vakuuttamaan Blue Horsin johtoa. Hansen on edelleen järkyttynyt nopeasti tapahtuneesta ratkaisusta eikä hänellä ole vielä suunnitelmia tulevaisuuden suhteen.

Blue Hors palkkasi juuri ennen Hansenin irtisanomista yhden uuden ratsuttajan täydentämään tiimiään. 29-vuotias Allan Grön on työskennellyt aiemmin mm. Jon D. Pedersenin luona. Hänen tehtäviinsä kuuluu ensisijaisesti nuorten ja myyntihevosten kouluttaminen mutta myös hevosten kilpailuttaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti