torstai 1. syyskuuta 2011

Nations Cup suunnitteilla myös kouluratsastukseen

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI on aloittanut suunnitelmat Nations Cupin käynnistämisestä myös kouluratsastuksessa. Yksi keskeisistä syistä Nations Cupin mahdolliselle lisäämiselle kouluratsastuksen kilpailukalenteriin on pyrkimys lisätä lajin suosiota ja kiinnostusta sitä kohtaan. Asiasta keskusteltiin FEI:n koulujaoston puheenjohtaja Frank Kempermanin johdolla Rotterdamin EM-kisoissa mm. eri maiden joukkeenjohtajien kesken.

Nations Cup toisi oman kiinnostavan lisänsä kouluratsastukseen, jossa joukkuekilpailut keskittyvät tällä hetkellä olympialaisten ja MM-kisojen lisäksi alueellisiin mestaruuskilpailuihin kuten EM- ja PM-kisoihin. Kouluratsastuksen Nations Cupia kaavaillaan kesäkaudelle, koska talven osalta kisakalenteria hallitsee World Cup.

Kempermanin mukaan joukkueenjohtajat näyttivät hankkeelle vihreää valoa, joten seuraava askel on alkaa selvitellä kilpailusarjaan liittyviä yksityiskohtia. On pohdittava muun muassa kuinka monesta ratsukosta joukkue koostuu, mihin kohtaan muutenkin varsin täyttä kesän kilpailukalenteria Nations Cup -kilpailut sijoittuisivat sekä sarjan sponsorointia. FEI:n on saatava hankkeelle myös ratsastajien tuki ja heidän sitoumuksensa, esteratsastukseen verrattuna vain harvalla kouluratsastajalla on käytössään enemmän kuin yksi Grand Prix -tason hevonen.

Kemperman näkee kouluratsastuksen tulevaisuuden suunnitelmien olevan kaikkein suurin haaste. "Meidän pitää ymmärtää, mitä huomispäivän yleisö kouluratsastukselta odottaa. Me haluamme jännittävän urheilulajin ja houkuttelevia kilpailuja - houkuttelevia kaikille, ratsastajille, katsojille, sponsoreille ja medialle. Eikä meidän pidä koskaan unohtaa hevosten hyvinvointia", kertoo Kemperman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti