maanantai 12. syyskuuta 2011

DWB:n eliittinäyttelyssä palkittiin vuoden parhaita varsoja

DWB-eliittinäyttely pidettiin kuluneena viikonloppuna Tanskan Vilhelmsborgissa. Viikonlopun aikana Vilhemsborgissa nähtiin lähes 300 hevosta, kun päivien aikana valittiin vuoden parhaat maitovarsat (niin oriit kuin tammatkin) sekä parhaat 2-vuotiaat tammat, askellaji- ja estepuolen hevoset omissa kategorioissaan. Lisäksi näyttelyssä kilpailtiin myös "Vuoden tamma" -tittelistä, jota tavoitteli 43 3-vuotiasta ja yhdeksän 4-vuotiasta tai vanhempaa tammaa.

Näyttelyn paras tämän kesän tammavarsa askellajipuolella oli norjalaisomistuksessa oleva JJ Fuji (Fürstenball - Deemster). Tuomaristo kehui erityisesti varsan aktiivisia takajalkoja ja kykyä kantaa itseään. Parhaaksi tämänkesäiseksi orivarsaksi valittiin Ellely's Tornado (Tailormade Temptation - Flemmingh). Orivarsa sai ravistaan täyden 10 ja tuomaristo arvioi sen liikekapasiteetin lähes rajattomaksi.

Parhaana askellajipuolen 2-vuotiaana tammana palkittiin Tirana (Tailormade Temptation - Crelido). Tuomariston mukaan tamma on erittäin kaunis ja feminiininen ja se liikkuu joustavasti kuin kumipallo kantaen itseään hyvin. Tirana ansaitsikin 10 ravistaan.

"Vuoden tamma" -kilpailussa seitsemän tammaa palkittiin kultamitalin arvoisesti. Nämä tammat saivat tammatestin ja näyttelyn korkeimmat pisteet. Neljä seitsemästä tammasta oli koulusukuisia. Paras koulusukuinen tamma oli tänä vuonna 3-vuotias Prima Donna (Blue Hors Don Romantic - Andiamo), jonka omistaa Andreas Helgstrand. Prima Donna sai aiemmin kesällä suoritetusta tammatestistä hienot pisteet 904. Tuomaristo kuvaili tammaa "huippuhevoseksi, jolla on kapasiteettia kansainväliselle tasolle, se liikkuu erittäin elastisesti matkaavoittavin, joustavin askelin lavoistaan irtonaisesti." Tamma sai peräti neljä 10,jotka tulivat mm. tyypistä ja laukasta.

Näyttelyn yhteydessä järjestettiin myös DWB:n eliittivarsahuutokauppa, jossa oli myynnissä 43 maitovarsaa. Huutokaupan kallein varsa oli tällä kertaa Future Jazz RV (Jazz - Florestan), joka päätyi ruotsalaisomistukseen 165 000 Tanskan kruunulla (22 160 eur). Myytyjen varsojen keskihinnaksi tuli 54 000 kruunua (7 252 eur).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti