torstai 22. syyskuuta 2011

EBEF: Trakehnerit myös näytillä Ypäjällä

FWB-, hannover- ja oldenburg-hevosten lisäksi EBEFissä nähtiin myös trakehnereita. Ohjelmassa oli sekä rodun tammatesti että kantakirjaus. Ypäjällä kantakirjattiinkin kaiken kaikkiaan kahdeksan tammaa Saksan
Trakehner Verbandin pääkantakirjaan. Näiden lisäksi rekisteröitiin kaksi tämänkesäistä varsaa trakehner-rekisteriin.

Tammatestiin osallistui neljä tammaa. Tammat Ionna (kasv. Kaarina Böckman c/o Leena Rangell, om. Raisa Vähähyyppä, C'est Bon - Kostolany) ja Astoria II (om. Krista Tammisto, The Sire Hot - Musikant ox) suorittivat tammatestin päivän parhaalla tuloksella 7,26. Yhtenä Suomen Trakehner-hevosyhdistyksen puuhamiehenä EBEFissä toimineen Leila Rantasen mukaan niin hevoset kuin ratsastajatkin tuntuivat jännittävän enemmän kuin tilanne vaati, siitä huolimatta kaikki suorittivat koko testin hienosti läpi. Rakennearvostelussa tamma Ionna sai muutaman pisteen enemmän kuin Astoria ja palkittiin näin ollen Katriina Viljamaa-Rissasen lahjoittamalla taulupalkinnolla, joka annettiin parhaalle varsattomalle trakehner-tammalle.

Suomen Trakehner-hevosyhdistyksen puheenjohtajanakin toimivan Rantasen mukaan jälleen kerran nousi esille se tosiasia, että tammat kannattaisi kantakirjata nuorina, silloin kun ne vielä kykenevät esittämään liikkeidensä koko kapasiteetin. Vanhemmiten arvostelu voi kärsiä vaikkapa tamman mahdollisista aiemmista loukkaantumisista. Varsoneella tammalla taas painunut selkä voi vaikuttaa esimerkiksi ylälinjaan ja sitä kautta rakennepisteisiin.

Sunnuntaina Open Salessa esitettiin kaksi Donaukaiserin maitovarsaa. Molemmat varsat olivat hyvin rodunomaisia, joskin hieman pienikokoisia. Näiden varsojen emät Haselfee ja Genette kantakirjattiin myös.  Haselfee palkittiin varsansa kanssa Akoyan lahjoittamalla korupalkinnolla Paras trakehner-tamma & varsa-yhdistelmästä.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti