tiistai 17. kesäkuuta 2014

Porthan-Broddell uusi senioreiden Suomen mestari, Thermanille toinen junioreiden mestaruus

Eevamaria Porthan-Broddell otti sunnuntaina nimiinsä ensimmäisen senioreiden Suomen mestaruuden. Viime vuonna Tanskasta takaisin Suomeen muuttanut ratsastaja on aloittanut kauden vahvasti 18-vuotiaan Solos Lacanin kanssa. Tampereella ratsukko nousi mestariksi ohi kaksi vuotta titteliä itsellään pitäneen Stella Hagelstamin ja Soraya II:n.

Porthan-Broddell voitti molemmat osakilpailut yli 70 prosentin suorituksella. "Tämä oli aika yllätys, Stella on kova tyyppi ja hyvä ratsastaja. "Setämies" suorittaa aina tosi hyvin, sillä on sydän puhdasta kultaa. Se on hirmu herkkä hevonen, haaste ei ole niinkään ratsastaa sitä teknisesti, vaan löytää oikea tunne", ratsastaja kertasi tunnelmiaan voiton jälkeen.

Hopealle jääneen Hagelstamin suoritus sisälsi muutamia virheitä: "Ohjelman alkupuoliskoon olen tosi tyytyväinen, mutta sen jälkeen meille tuli virhe laukanvaihdoissa joka askeleessa, yritin korjata sen, mutta tein toisella linjalla vain seitsemän vaihtoa".

Pronssille ratsasti Elisabeth Ehrnrooth Wizard II:lla. "Olen tyytyväinen, pisteet olivat hyvät, yksi tuomareista ei pitänyt radastamme niin paljon, mutta kaksi sijoitti meidät tänään ykkösiksi", hän totesi.

Koko mitalikolmikko nähdään seuraavan kerran parin viikon päästä Norjassa PM-kilpailuissa.

Susanna Thermanille toinen SM-kulta junioreissa
Junioreissa kultamitali meni samaan osoitteeseen kuin viime vuonnakin. Susanna Therman ja Dragonheart voittivat molemmat osakilpailut. "Hevonen on ollut tosi hyvä pitkään. Täällä se oli alusta asti rento ja kuuliainen Se on tosi kiltti, yrittää parhaansa eikä tee mitään ekstraa. Sillä on paljon liikettä, menee sinne asti kuin mitä siltä pyytää, ei ole vastaan missään vaiheessa. Itse ei saa olla liian ahne, pitää ratsastaa mahdollisimman tarkasti ja ilman rikkeitä", kertoi nuori ratsastaja.

Hopeaa otti Laura Kokko Isharilla ja pronssia Karoliina Vuojolainen kokeneella Suriano N.R.:lla.

SM-kisojen tunnelmia voi katsoa SRL:n kanavalta YouTubessa.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti