keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Myös Cornelissenin Parzivalilla voittoisa paluu kisaradoille

Totilas ei ole ainoa viime viikkoina paluun kisaradoille tehnyt huippuhevonen. Adelinde Cornelissenin jo 17-vuotias luottoratsu Parzival palasi radalle viime viikonloppuna CDI3*-kisassa Arnheimissa, Hollannissa. Parzivalin kisatauko ei tosin ollut niin pitkä kuin Totilaksen vaan ruuna oli poissa kisoista "vain" kahdeksan kuukautta.

Parzival voitti Grand Prix'n prosentein 77,860 ja GP Kürin prosentein 81. Cornelissen päätti jäättä talvikauden World Cup -sarjan väliin keskittyäkseen tuleviin MM-kisoihin. Osasyynä pitempään kisataukoon oli myös halu muuttaa muutamia asioita tavassa ratsastaa, mikä ei onnistu kesken kisakauden. Arnheim toimi tarpeellisena valmistautumisena kuun lopussa järjestettäviin Rotterdamin kansainvälisiin kisoihin, jotka toimivat samalla Hollannin MM-katsastuksina.

Vuoden 2012 olympialaisten jälkeen Cornelissenin ja hänen pitkäaikaisen valmentajansa Sjef Janssenin yhteistyö päättyi ja noin vuosi sitten hollantilaisratsastaja palasi aiemman valmentajansa Johan Hammingan hoteisiin. Myös Cornelissenin puoliso Sjaak van der Lei on toiminut valmennusapuna. Lisäksi hän on käyttänyt paljon videokameraa, sillä lähes jokainen ratsastuskerta on videoitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti