perjantai 27. kesäkuuta 2014

PM 2014 Kristiansand: Suomen mitalitili aukesi

Suomen mitalitili aukesi tänään PM-kisoissa Norjassa. Nuorten ratsastajien joukkueemme otti pronssia kaksiosaisen kisan jälkeen. Suomen joukkue joutui kamppailemaan mitaleista vain kolmen ratsukon voimin, sillä Julius von Staff-Reizenstein joutui jäämään pois hänen hevosensa Stepdancerin saatua naulanpainaman kavioonsa jo ennen kisojen alkua. Ella Tanhuanpää onnistui eilisen tapaan hyvin ja sijoittui Elikollaan henkilökohtaisissa tuloksissa jälleen kolmanneksi, mikä lupailee hyvää henkilökohtaista mestaruustaistoa ajatellen. Tanhuanpään lisäksi pronssijoukkueessa ratsastivat Piia Salminen Wild Soulilla ja Anna-Kaija Ahava Rock Rumilla. Nuorten ratsastajien kulta meni Tanskaan.

Nopeasti yhteisen sävelen uuden ratsunsa Woikoski Double U:n kanssa löytänyt vammaisratsastaja Katja Karjalainen oli jälleen ylivoimainen ryhmässä 1b. Ratsukko voitti luokan ja samalla myös ensimmäisen henkilökohtaisen PM-kullan tuloksella 72,241 prosenttia. Myös Jaana Kivimäki otti henkilökohtaisen mitalin ratsastettuaan hevosellaan Kuu Akka pronssille ryhmässä 2. Vammaisratsastajat ottivat pronssia myös joukkueena. Joukkueessa olivat Karjalaisen ja Kivimäen lisäksi ratsukot Johanna Lindblad - Kain Aapeli (ryhmä 3) sekä Mari Lehtikunnas - Rose Anne (ryhmä 4). Vammaisratsastuksen toiset henkilökohtaiset mitalit jaetaan vapaaohjelmissa huomenna.

Poniratsastajat jäivät joukkuekisassa neljänneksi, mutta Ida-Lotte Peltoniemi ja Top Tilas sijoittuivat henkilökohtaisissa tuloksissa ilahduttavasti viidenneksi yli 69 prosentin tuloksella. Ponien henkilökohtaisista mitaleista ratsastetaan huomenna.

Suomen seniorit eivät onnistuneet tämänpäiväisessä Grand Prix Specialissa. Suomalaisratsukot jäivät luokan häntäpäähän parhaiten sijoittuneen Eevamaria Porthan-Broddellin ja Solos Lacanin oltua sijalla 15. Hän jatkaa ainoana suomalaisena sunnuntain Grand Prix vapaaohjelmaan.