lauantai 7. kesäkuuta 2014

CDI3* Ypäjä: Hagelstamille kaksoisvoitto Grand Prix'ssa

Stella Hagelstam otti kouluratsastuksen kansainvälisessä kolmen tähden Grand Prix -luokassa kaksoisvoiton Ypäjällä lauantaina. Parin kuukauden tauolta hienosti palanneen Sorayan tulos oli 69,08 % ja Chopinin 68,68 %. Kolmansina luokassa olivat Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan tuloksella 67,16 %.

"Kevätkaudella Sorayalla maastoiltiin ja käveltiin ilman kenkiä. Viime kaudella kisasimme paljon, ja halusin pitää huolen, että se pysyy tyytyväisenä ja innokkaana", kertoo Hagelstam. "Innokkuudesta tulikin sitten kiva ongelma, sain ihan pidätellä sitä. Sorayan vahvoja puolia ovat aina olleet passage ja raviohjelma, niissä se taas kerran loisti. Lopun passage ja piaffi menivät tosi hyvin. Soraya myös kävelee paremmin kuin ennen. Siksakissa ratsastin ehkä vähän liian paljon kädellä."

Odotukset jatkossa ovat kovat, ratsastaja tähtää Ranskassa alkusyksystä ratsastettaviin MM-kisoihin. Viime vuonna Hagelstam oli mukana Suomen EM-joukkueessa Tanskassa Soraya II:n kanssa.

Toiseksi sijoittunut Chopin II on nouseva, laadukas hevonen. "Se on vähän kokematon, mutta siitä tulee vielä hieno. Muutama GP-rata on takana, mutta rutiinia haemme lisää. Tein siksakissa selvän virheen, mutta tyytyväinen pitää olla. Piaffit ovat olleet Chopinille ennen vähän hankalia, mutta nyt ne toimivat hyvin."

Kehuja ruotsalaistuomarilta
Grand Prix’n puheenjohtajatuomarina toimi viiden tähden eli korkeimman kansainvälisen tason tuomari Gustav Svalling. Hänen ilokseen luokkaan osallistuneiden ratsukoiden taso oli parempi kuin hän oletti.

"Taso oli kuitenkin vaihteleva, sillä paras ratsukko sai minulta 69 prosenttia ja huonoin alle 54. Yleisesti ottaen olen tyytyväinen suorituksiin. Etenkin kärkiratsukoilla rata meni todella hyvin", kehuu Svalling.

Stella Hagelstamia Svalling vertasi Kyra Kyrklundiin ja uskoi, että nuorella naisella on mahdollisuus saavuttaa hevostensa kanssa parempiakin tuloksia oikeanlaisella harjoittelulla.

"Olen iloinen, että Stella kilpailee tällä tasolla. Nyt on hänen aikansa loistaa. Myös hänen hevosensa ovat todella hyviä. Soraya on mukavan energinen, Chopin on puolestaan hyvin luonteikas. Toivon heille menestystä tulevaisuuteen", kannustaa Svalling.

Tulokset

Tiedote: Hevosopisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti