tiistai 24. kesäkuuta 2014

MM-kisa-areena testikäytössä tällä viikolla

Elo-syyskuussa järjestettävien ratsastuksen MM-kisojen päänäyttämö, d'Ornano-stadion, oli ensimmäistä kertaa kisakäytössä eilen, kun ns. testikisat käynnistyivät Ranskan Caenissa.

Stadionilla, joka normaalisti toimii ensisijaisesti SM Caen -jalkapallojoukkueen kotikenttänä, nähdään tämän viikon aikana niin kansainvälistä koulu- kuin esteratsastustakin. Eilen ohjelmassa oli Grand Prix ja tänään sekä GP Special että GP Kür. Testikisoissa mukana ovat mm. Iso-Britannin Carl Hester ja Tanskan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. Koululuokat ratsastetaan tyhjällä stadionilla eli ne ovat yleisöltä suljettu tapahtuma. Ensimmäisen stadionilla järjestetyn koululuokan, Grand Prix'n, voitti Iso-Britannian Gareth Hughes Stenkjers Nadonnalla.

d'Ornano-stadionille mahtuu n. 20 000 katsojaa ja se on yleisökapasiteetiltaan suurimpia, mitä ratsastuksen arvokisoissa on nähty. FEI:n kouluratsastuksen johtajan Trond Asmyrin mukaan ainoastaan Lontoon olympilaisten areena oli 23 000 katsomopaikallaan suurempi. Asmyr uskoo, että MM-kisat tulevat olemaan vaikuttava tapahtuma, jotta tullaan näkemään huipputuloksia. "En halua lyödä vetoa siitä, että maailmanennätyksiä rikottaisiin Caensissa, mutta paikalla tulee olemaan enemmän huippuhevosia kilpailemassa mestaruudesta kuin koskaan aiemmin", hän toteaa.

MM-kisat alkavat 23. elokuuta.

Testikisojen Grand Prix'n tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti