tiistai 27. elokuuta 2013

Yhdysvaltalaisratsastajat pyrkivät pelastamaan hevosia Byrialsenin käsistä

Kolme yhdysvaltalaisratsastajaa on ryhtynyt toimiin pelastaakseen tanskalaisen John Byrialsenin omistuksessa olevia kaltoinkohdeltuja hevosia. Kansainvälisellä huipputasolla kilpailevat Tina Konyot ja Shawna Harding sekä Karen Lipp pyrkivät ostamaan niin monta hevosta kuin mahdollista Byrialsenilta ja kuntouttamaan ne Eurpoopassa.

Sekä Konyot että Harding ovat kilpailleet Byrialsenin Come Back II -jalostusoriin jälkeläisillä Calecto V ja Come On III. Calecto V on myös ainakin aiemmin ollut osittain Byrialsenin omistuksessa.

Pari viikkoa sitten paljastui, että tunnetun tanskalaisen kasvattajan John Byrialsenin siittolassa Puolassa olevat hevoset ovat nälkiintyneitä ja niiden hoito on pahasti laiminlyöty. Tämän jälkeen Byrialsenin Tanskan tilalle tehtiin myös tarkastus ja osoittautui, että sielläkin hevosten hoito on ainakin osittain ollut puutteellista. Viranomaiset siirsivät Puolan tilalta yli 50 huonokuntoisinta hevosta, mutta sekä Tanskassa että Puolassa Byrialsenilla on edelleen yhteensä yli 500 hevosta, joiden hoidon laadusta ei ole takeita.

Yhdysvaltalaiskolmikko on jättänyt Byrialsenille tarjouksen ja tarkoitus on yrittää ostaa niin monta hevosta kuin mahdollista. Lippin mukaan Euroopassa on tiedossa jo useita talleja, jotka ovat valmiita ottamaan hevosia vastaan ja hoitamaan ne kuntoon.

Puolassa kuvatun järkyttävän videon julkaisun jälkeen Byrialsen on antanut haastattelun, jossa  hän on kertonut olevansa talodellisissa ongelmissa ja kyseenalaistanut mahdollisuutensa saada korjattua tilanne. Hän myös väittää, ettei ole ollut tietoinen Puolan tilalla olevista ongelmista, koska ei ole vieraillut siellä kolmeen kuukauteen. Erikoiseksi väitteen tekee se, että video on kuvattu jo yli kolme kuukautta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti