lauantai 10. elokuuta 2013

NHMM 2013: Doubleyou W ykkönen 6-vuotiaiden karsinnassa

Hannover-kantakirjaa edustava Doubleyou W (Don Romantic - Rohdiamant) oli ykkönen eilisessä 6-vuotiaiden NHMM-karsintaluokassa. Saksalaisen Laura Stiglerin ratsastaman ruunan tulos oli 9,28. Parhaat pisteet, 9,8,  Doubleyou W sai laukasta. Saksalaiset olivat luokassa muutenkin vahvoja, koska koko viiden kärki oli saksalaisten miehittämä. Toiseksi sijoittui viime vuoden voittaja, Eva Möllerin ratsastama Sa Coeur (old, Sir Donnerhall I - Don Davidoff) tuloksella 9,14 ja kolmanneksi Helen Langehanenbergin luotsaamana Damon's Delorange (westf, Damon Hill - Rubin-Royal), jonka tulos oli 9,12.

Viime vuonna viidenneksi sijoittunut ja yksi ikäluokkansa laadukkaimista hevosista, KWPN-ori Charmeur ei ollut yhteistyöhaluisella tuulella vaan niskuroi voimakkaasti radalla ja sai ratsastettavuus-kohdasta ainoastaan pisteet 4,8. Näin ollen ori jäi ratsastajansa Emmelie Scholtensin kanssa ilman suoraa finaalipaikkaa. Se ei myöskään osallistunut tämän aamupäivän lohdutusfinaaliin. Oriin omistajan Nico Witten mukaan vilkas astutuskausi ja valmistautuminen NHMM-kisoihin on ollut nuorelle oriille liikaa. Mahdollisesti sillä saattaa olla myös jotain ongelmia suussa tai selässä eikä lahjakkaan oriin kanssa haluta ottaa mitään riskejä tässä vaiheessa, minkä takia kisoista vetäytyminen oli paras ratkaisu.

Myös Andreas Helgstrandin ratsastama DWB-ori Möllegards Pas Partout jäi pois lohdutusfinaalista saatuaan karsinnassa vain pisteet 6,68. Helgstrandin esittämien hevosten on nähty aikaisemminkin liikkuvan ikäisekseen jopa turhan koottuna ja myös Pas Partout liikkui ravissa lähes passagemaisesti, mikä näkyi pisteissä. Tuomaristo antoi oriille ravista vain arvosanan 5,8. Virallisen tiedon mukaan Pas Partoutin poisjäännin syyt ovat terveydellisiä.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti