tiistai 13. elokuuta 2013

Järkyttävä video huonokuntoisista hevosista julkaistu - Kyse tunnetun tanskalaisen hevoskasvattajan omistamasta tilasta Puolassa

Hevosmaailmaa kuohuttaa eilen ilmi tullut hevosten huonoon kohteluun liittyvä tapaus. Mm. tanskalais- ja puolalaismediat sekä hevosalan julkaisut ovat uutisoineet tunnetun tanskalaisen hevoskasvattajan ja -kauppiaan John Byrialsenin Puolassa sijaitsevalla tilalla toukokuussa salaa kuvatusta videosta, joka kertoo karua kieltään tilalla sijaitsevien hevosten kunnosta. Hevoset ovat aliravittuja ja niiden perushoito on laiminlyöty. Tilalla olleesta 300 hevosta huonokuntoisimmat on jo siirretty pois viranomaisten toimesta. Asiasta uutisoivat ensimmäisenä puolalaismediat. Byrialsen itse ei ole toistaiseksi kommentoinut uutista.

John Byrialsen, tanskalaisen Viegaard Stuterin omistaja, on varsin tunnettu nimi hevoskasvatuspiireissä. Hänen oreistaan erityisesti Come Back II on jättänyt hyvää jälkeä kouluhevosjalostuksessa esimerkkinä Yhdysvaltojen maajoukkueessa mukana ollut Tina Konyotin ratsastama Calecto V, jonka osaomistaja Byrialsen itsekin on aiemmin ollut. Byrialsen meni vuonna 2008 naimisiin suomalaisen naisen kanssa.

2 kommenttia:

  1. melkei itkin! KAUHEETA!

    VastaaPoista
  2. Järkyttävää, mitä eläin raukat ovat saaneet kärsiä. Ovat ainoastaan luuta ja nahkaa. Tästä pitäisi antaa kunnon eläinrääkkäysrangaistus omistajalle ja lisäksi vankeusrangaistus kuten esim yhdysvalloissa tehdään. Ei se John Byrialsen hieno nimi tee eläimien oloista kunnollista vaan eläinten hoito. Saa nähdä minkä selityksen John Byrialsen itse antaa, ei varmaan myönnä mitään. Suututtaa!

    VastaaPoista