torstai 22. elokuuta 2013

EM 2013: Suomi joukkuekisan puolessavälissä viidentenä

Herningissä on ratsastettu tänään joukkuekisan ensimmäinen osuus eli noin puolet joukkuekilpailun osallistujista on suorittanut oman osuutensa. Ensimmäisen päivän jälkeen Suomi on hienosti viidentenä. Joukkueen neljästä jäsenestä radalla nähtiin tänään kaksi, senioreiden EM-kisoissa ensimmäistä kertaa ratsastavat Henri Ruoste ja Stella Hagelstam.

Henri Ruosteen ja Jojo AZ:n tulos oli 68,860 prosenttia. "Olen ihan tyytyväinen, vaikka verryttelyn viimeiset minuutit menivät vaikeiksi. Kentän ympärillä oli paljon elämää ja Jojo kuumeni siitä. Onneksi oli vielä sen verran aikaa, että pääsimme jälleen samalle sivulle, mutta alkutestin joudun ratsastamaan aika varovasti ja meille tuli harmillisia, turhia ja kalliita virheitä siirtymisissä", Ruoste kertoi. Ratsukon pisterivi oli kuitenkin varsin tasainen ja suoritus sisälsi useita kahdeksikkoja, joista suurin osa tuli piaffista ja piaffi-passage -siirtymisistä. "Jos verryttely olisi ollut normaali, olisin voinut ratsastaa vähän toisin. Nyt piti tehdä kompromisseja, yrittää välttää virheitä ja tehdä kaikki mahdollisimman tarkasti. Kilpaurheilussa ei riitä, että pystyy hyvänä päivänä hyvään suoritukseen, vaan pitää pystyä mahdollisimman hyvään suoritukseen myös huonona päivänä".  Ruosteen henkilökohtainen sijoitus on tällä hetkellä 10.

Stella Hagelstam ratsasti tammallaan Soraya II prosentit 65,623 ja pitää ensimmäisen päivän suoritusten jälkeen sijaa 16. "Olen ihan tyytyväinen rataamme, mutta en saamiimme pisteisiin. Urheilijana minulle ei riitä, että olen tyytyväinen vaan haluan yltää vielä paljon pidemmälle. Radalla oli hyvä fiilis, Soraya oli keskittynyt, yhteistyöhaluinen ja kuuliainen. Odotin että se olisi ollut jännittyneempi ja yllätyin todella miten rauhallinen se oli. Sain tehdä suunnitelman uusiksi ja pidättelemisen sijaan jopa vähän käskeä sitä välillä. On äärimmäisen vaikeaa saada hevosen virittyneisyys oikealle tasolle, mutta se tekee tästä lajista niin mielenkiintoisen", Hagelstam totesi.

Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Isabell Werth Don Johnsonilla tuloksella 75,213 prosenttia. Joukkuekisaa johtaa Saksa, isäntämaa Tanska on toisena ja Hollanti kolmantena. Joukkuekisan toinen päivä tullee kuitenkin muuttamaan tilannetta, sillä kärkimaiden ykkösnimet nähdään radalla vasta huomenna.

Joukkuekilpailun toinen päivä käynnistyy Suomen aikaa klo 9. 

Tulokset 
Joukkuekilpailun tilanne ensimmäisen päivän jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti