maanantai 12. elokuuta 2013

Kapellen CDI3*: Ruosteelle jälleen GP:n voitto

Henri Ruoste on noussut ratsun Jojo AZ kanssa huikeaan menestykseen. Ratsukko otti viime perjantaina voiton Kapellenin kolmen tähden kilpailussa Belgiassa, ja kaksi viikkoa sitten pari vei kaksoisvoiton Deauvillessa, Ranskassa. Tulostauluun kirjattiin jälleen haamurajan ylittävä 70,53 prosenttia. Ero toiseksi sijoittuneeseen Hollannin Tommie Visseriin oli reilu, kun hänen tuloksensa ratsulla Virgino oli 68,83 %. 

"Kun on hyvä hevonen, on helppo hymyillä. Jojo on erittäin hieno hevonen ja nyt se on todella hyvässä vireessä. Sillä on hyvä piaffe ja passage, mutta sen suurin vahvuus on siinä, että se on tasaisesti vahva kaikessa. Vaikka se on kuuma hevonen, joka kantaa itsensä hyvin kootuissa liikkeissä, se malttaa silti myös kävellä hyvin", Ruoste kiittää kilpakumppaniaan.

Ruoste kilpaili Jojon kanssa viime kauden menestyksellä, minkä jälkeen hevonen myytiin Brasiliaan. Saksassa kilpa- ja myyntitallia pitävä Ruoste sai hevosen takaisin käyttöönsä kolme kuukautta sitten. Brasilialaiset omistajat ovat tyytyväisiä ratsastajan hyviin tuloksiin ja Jojo on luvattu tarvittaessa hänen käyttöönsä EM-kilpailuihin, jotka käynnistyvät Tanskan Herningissä 19. elokuuta. 

"Olen päässyt yllättävän nopeasti sen kanssa takaisin samalle sivulle. Jojo on luonteeltaan yrittävä ja antava, tekee aina ratsastajan puolesta niin paljon kuin pystyy. Se on vasta kymmenvuotias, ja uskon että sillä on pitkä tulevaisuus urheilussa. Toivon että se jatkaisi minun kanssani, mutta realisesti ajatellen jatkossa sillä kilpailee varmaankin joku toinen", Ruoste toteaa.

Kapellenissa oli viimeinen näytön paikka EM-kisoja ajatellen, sillä päätös Suomen joukkueen vararatsastajasta tehdään alkuviikosta Ruosteen ja Alexandra Malmströmin välillä, joka oli Kapellenissa 23. tilalla MD Waterfordilla tuloksella 60,92 prosenttia. Tuoreiden menestysten perusteella näyttää siltä, että joukkueen ensimmäiseksi vararatsastajaksi nimetään Ruoste. 

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti